EXCLUSIV  ARACIP. Cîmpeanu demontează un FAKE NEWS despre schimbările în educaţie: Suntem ca în Caragiale. Cei care cer reforma spun să nu se modifice nimic

Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a vorbit, la DC News, despre reorganizarea ARACIP, Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a demontat un fake news despre o aşa zisă politizare a ARACIP, urmare a reorganizării instituţiei.

"Se spune că e politizat pentru că e în coordonarea Ministerului Educaţiei. A fost tot timpul în coordonarea Ministerului Educaţiei şi în orice stat e aşa. Din 2005 nu au avut nicio problemă că e în coordonarea Ministerului Educaţiei, dar acum, dintr-o dată, au o problemă. Din 2005, vreau să vă spun că  a fost acelaşi preşedinte (n.r. – la ARACIP). Acelaşi preşedinte până în 2021, vreme de 16 ani, neîntrerupt acelaşi preşedinte. Dintr-o dată, acum există o grijă excesivă pentru faptul că se permite prin noul regulament să ai două mandate de patru ani. De fapt s-a limitat, pentru că era nelimitat până acum. E un plafon de două mandate. Când nu era niciunul, nu era o problemă, dar acum când e limitat e problemă că poate să stea prea mult şi am văzut tot felul de supoziţii.   

De principiu, o spun cu toată răspunderea – suntem în filmul în care cei care solicită cel mai puternic schimbare şi reformă – suntem exact ca în Caragiale – aceia sunt cei care de îndată ce vrei să schimbi ceva şi vrei să aduci şi argumente – acest proiect de reorganizare a ARACIP este din luna august în dezbatere publică – cei care cer cel mai puternic schimbarea, aceia sunt cei care spun: ’nu schimbaţi nicio virgulă!’", a explicat Sorin Cîmpeanu la DC News.

VIDEO:

Citeşte şi: Cîmpeanu anunţă reforma ARACIP, agenţie vitală pentru calitatea învăţământului: A rămas încremenită în timp

Ministrul Educaţiei a vorbit, într-un interviu acordat DC News, despre schimbările pe care le doreşte cu privire la activitatea ARACIP, Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar. 

"Din păcate, nu este un secret pentru nimeni că în învăţământul românesc avem probleme grave, amplificate de recenta criză sanitară care a pus sub lumina reflectoarelor toate neajunsurile. Cea mai mare parte a acestora sunt legate de calitate. Ori atunci când ai o Agenţie naţională pentru asigurarea calităţii – subliniez, calităţii -  în învăţământul preuniversitar, în mod evident o parte din responsabilitate aparţine şi acestei instituţii. Nu mă derobez sub nicio formă de răspundere, pentru că ARACIP este o instituţie în coordonarea Ministerului Educaţiei, încă de la înfiinţarea sa, în anul 2005. Atunci s-au înfiinţat ambele agenţii: ARACIP şi ARACIS.

Nu s-a prea discutat despre ARACIP, deşi este instituţia care a acreditat toate şcolile din România: 17.631 de şcoli.

ARACIP avea, printre obiectivele majore, evaluarea periodică a acestor şcoli. S-a reuşit, o spun cu generozitate, evaluarea periodică pentru aproape un sfert dintre şcolile din România. Deci trei sferturi nu au beneficiat de evaluarea periodică", a explicat ministrul Educaţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel