Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul despre teze și examene

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a spus marți că tezele nu au fost anulate în acest an școlar, așa cum s-a întâmplat în anul 2020-2021, și că examenele vor fi susținute la fel ca în vara acestui an.

„Tezele nu au fost anulate în acest an, chiar și în această situație în care avem o creștere accentuată a ratei de infectare Ne menținem dorința de a avea școlile cât mai aproape de normal, inclusiv din perspectiva tezelor”, a spus Sorin Cîmpeanu, marți seara, la Digi24.

Acesta spus că ministerul vrea ca tezele să fie susținute cu prezentță fizică pentru a fi relevante, „pentru a nu mai avea acele rezultate complet deformate”.

Ministrul Educației a anunțat, de asemenea, că examenele de Evaluare Națională și de Bacalaureat vor fi susține după modelul celor din această vară, cu prezență fizică.

Despre trecerea școlii în online, Sorin Cîmpeanu a declarat că "Am primit la minister 183 de petiții – părinți, profesori – pentru trecerea școlii în online și 175 de petiții pentru păstrarea școlilor deschise cu prezență fizică. Nu vom decide în funcție de diferența asta, sunt foarte multe propuneri antagonice. Unii vor să se închidă odată cu atingerea pragului de 6 la mie, sunt foarte speriați. Îmi cer scuze... sunt speriați de mersul la școală, dar nu au niciun fel de problemă să meargă în mall-uri sau în alte locuri. Iar alții vor să rămână deschise și după 6 la mie.

Interesul copiilor este să nu se întrerupă școala. Riscul nu poate fi eliminat, riscul poate fi gestionat. Dacă oprim școlile, acei copii vor sta în alte locuri, pentru că au posibilitatea să meargă, sunt permise tot felul de alte activități, mult mai puțin securizate din perspectivă sanitară.

După regulile de astăzi, dacă vineri se va depăși pragul de 6 la mia de locuitori, în București spre exemplu, unde azi avem 5,57, în Cluj avem 5,59, deci azi, marți, sunt aproape de 6 la mie. Ziua de referință este vineri. Dacă vineri se depășește 6 la mie, după regulile din seara asta, când vorbim, se intră în online cu excepția școlilor speciale. Creșele și grădinițele rămân deschise", a spus ministrl Educației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel