Sorin Blejnar, MOTIVARE instanță: Detalii de culise

Sorin Blejnar
Sorin Blejnar

Sorin Blejnar este cercetat în arest preventiv pentru trafic de influență. Fostul șef ANAF a cerut să fie confruntat cu martorii denunțători din dosar. 

Sorin Blejnar a vrut să se confrunte cu fostul primar al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, şi cu omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă, arată motivarea deciziei Curţii de Apel Ploieşti, care a menținut starea de arest preventiv, potrivit Agerpres. 

Reprezentantul Ministerului Public a explicat că acele contradicţii invocate de apărare care ar exista între declaraţiile martorilor denunţători vor fi lămurite "cu prilejul confruntărilor pe care se intenţionează a se efectua în cel mai scurt timp între inculpat şi respectivii martori denunţători".

"(...) de altfel, între inculpat ... şi martorii ... şi ... va avea loc o confruntare (solicitată de inculpat şi încuviinţată de către organul de urmărire penală), care va putea lămuri aspectele referitoare la prezenţa numitului ... la întâlnirea din biroul preşedintelui ANAF- inculpatul... De asemenea, confruntarea poate lămuri şi alte aspecte care ţin de credibilitatea (sau de lipsa de credibilitate, conform susţinerilor apărării) celor doi martori", se arată în textul motivării.

Cum s-a apărat Blejnar

Sorin Blejnar a negat din nou în faţa instanţei săvârşirea faptelor de care este acuzat. El le-a spus judecătorilor că nu este un pericol public şi că are o familie şi doi copii minori care sunt afectaţi de această situaţie în care se află.

El mai spune că în cele două procese în care are calitatea de inculpat nu este acuzat că a luat bani, fiind trimis în judecată "pentru că instituţia nu funcţiona foarte bine, iar unele persoane au făcut evaziune fiscală", se mai precizează în motivarea Curţii.

Cu privire la arestul preventiv, Sorin Blejnar a susţinut că, pe lângă "chinul fizic", acesta "îţi lezează demnitatea, onoarea, cariera sau te marchează pentru toată viaţa", iar avocaţii lui au depus raportul unui ONG din care rezultă condiţiile de detenţie de la Câmpina.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel