Soraya Saenz de Santamaria, vicepreședinta guvernului spaniol, retragere din politică

Spania
Spania

Fosta vicepreşedintă a guvernului spaniol, Soraya Saenz de Santamaria, a anunţat luni că va pune capăt carierei sale politice, după ce a eşuat în iulie să preia conducerea Partidului Popular (PP).

"I-am comunicat dimineaţa aceasta preşedintelui Partidului Popular, Pablo Casado, dorinţa mea de a abandona viaţa politică şi de a începe o nouă etapă a vieţii mele", a scris într-un comunicat publicat pe contul său de Twitter adjuncta premierului Mariano Rajoy în perioada 2011-2018. "Am luat această decizie după o profundă reflecţie, convinsă că este mai bine atât pentru noua conducere a Partidului Popular, cât şi pentru mine", a notat ea, precizând că va rămâne simplă membră a partidului.

Soraya Saenz de Santamaria, învinsă de Pablo Casado

Soraya Saenz de Santamaria a eşuat în iulie să-i succeadă mentorului său Mariano Rajoy la conducerea PP, învinsă de Pablo Casado la finalul unei campanii tensionate.

Născută în 1971 la Valladolid, avocat de profesie, Soraya Saenz de Santamaria era foarte apropiată de Mariano Rajoy, care a convins-o să intre în politică la începutul anilor 2000, pe vremea când el era ministru în guvernul condus de Jose Maria Aznar.

În timpul primului mandat al lui Rajoy (2011-2015), ea a obţinut un portofoliu cu competenţe foarte largi, inclusiv tutela serviciilor secrete şi statutul de purtător de cuvânt al guvernului. Începând cu 2016, fost însărcinată cu explozivul dosar de politică teritorială, în plină criză între guvernul central şi liderii secesionişti ai Cataloniei.

"Am avut onoarea să particip cu preşedintele (guvernului) Mariano Rajoy la o mare luptă politică, ce a avut drept punct culminant un guvern care a ştiut să scoată ţara noastră din cea mai mare criză economică din istoria sa recentă şi care nu a tremurat în momentul când a trebuit să apere unitatea Spaniei", a mai menţionat ea pe Twitter.

Vezi și: Pablo Casado, noul lider al Partidului Popular din Spania

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel