Sorana Cîrstea și Ana Bogdan, parcurs dificil la Madrid Open. Irina Begu, ceva mai norocoasă

Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Irina Begu sunt cele trei jucătoare românce de pe tabloul principal al turneului WTA 1.000 Madrid Open.

Sorana Cîrstea, locul 30 WTA, are parte de un parcurs dificil la WTA 1.000 Madrid Open, în urma tragerilor la sorți. Turneul de la Madrid va avea loc în perioada 23 aprilie - 5 mai.

Favorita numărul 27, Sorana Cîrstea va juca direct în turul al doilea, unde o va întâlni pe câștigătoarea dintre Alexandra Eala (Filipne, locul 170 WTA, beneficiara unui wild card) și Lesia Tsurenko (Ucraina, locul 41 WTA).

În posibilitatea unei dispute cu Tsurenko, românca va avea prima șansă, mai ales că a câștigat toate cele trei confruntări directe cu ucrainianca.

Dacă reușește să treacă de meciul cu Tsurenko, cea mai bună jucătoare din România va avea o misiune aproape imposibilă, adversară putând să fie Iga Swiatek, liderul mondial. Swiatek va juca, de asemenea, direct în turul secund, unde se va confrunta cu învingătoarea dintre  Xiyu Wang (China, locul 52 WTA) și Ana Bogdan (locul 64 WTA).

Begu, a treia româncă de pe tabloul principal

Pe tabloul principal al turneului de la Madrid se află și Irina Begu (locul 128 WTA), care va juca în turul inaugural cu cehoaica Linda Fruhvirtova (locul 146 WTA).

Begu a atins de trei ori sferturile de finală la Madrid Open, inclusiv în 2023, iar dacă anul acesta va trece de turul inaugural are șansa să joace împotriva americancei Madison Keys, locul 20 WTA, care este favorită 18 și va juca direct în turul al doilea.

Într-un eventual tur trei, pe Begu o așteaptă învingătoarea dintre Naomi Osaka (Japonia, locul 197 WTA) și Liudmila Samsonova (Rusia, locul 17 WTA), iar în optimi se poate întâlni cu Coco Gauff, locul 3 WTA.

Dacă Sorana Cîrstea și Ana Bogdan au șansa să se întâlnească cu Iga Swiatek, Irina Begu este sportiva din România cu cele mai mari șanse de a ajunge într-o fază avansată a turneului de la Madrid.

Reamintim că Simona Halep a anunțat că nu va fi prezentă la Madrid, unde primise wild-card din partea organizatorilor.

Astfel, fostul lider mondial și-a amânat, încă o dată, revenirea în turneele pe zgură, după ce în urmă cu mai bine de o săptămână și-a anunțat retragerea de la turneul WTA 125 Oerias (Portugalia), din motive medicale.

De data aceasta, Simona Halep a afirmat că a luat ”decizia dificilă de a nu juca la Madrid”, deoarece corpul său ”are nevoie de ceva mai mult timp pentru a fi pregătit”.

Citește și: Simona Halep, forfait la Madrid Open: Am luat decizia dificilă de a nu juca

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel