Sonia Simionov (Antena 3): Ziua când Dumnezeu a murit

Sonia Simionov, jurnalista Antena 3, a povestit cum a văzut drama petrecută luni la Rovinari. Șase copii și tatăl lor au murit intoxicați cu monoxid de carbon.

VEZI ȘI: Dezvăluiri exclusive. Răspunsul neașteptat dat în 2004 de Valentin Nicolau unui nume greu din teatrul românesc

Într-un text numit "Ziua când Dumnezeu a dormit", ziarista Antena 3 a scris despre tragedia care a îngrozit o țară întreagă.

"Am plecat din București ieri dimineață. Aveam informația că o familie a murit. Șase copii și tatăl lor. Mi-am zis că trebuie să îmi fac meseria cu decență și să nu mă doboare emoțiile. Tot drumul, practic, m-am autoîncurajat.

Cosmin, tatăl celor șase, era de-o seamă cu mine...

Am ajuns la Rovinari. În fața scării ardea un covor de lumânări și candele. Ușa garsonierei avea pe ea două sigilii. În spatele ei era Iadul plin cu Îngeri între șase luni și șapte ani.

Azi a venit mama lor din Italia. Nu-i mai văzuse de ceva timp...

Ora 13. În fața Bisericii din Rovinari e plin de lume. Ajung patru mașini. Una dintre ele are sicriul tatălui. Din trei furgonete coboară pe brațe șase sicrie albe... și mici. Prea mici. În spatele lor o mamă și o bunică. Mama nu intră imediat în Biserică. O cuprinde o durere prea mare. E pentru prima dată când îi vede, anul acesta, pe cei pentru care plecase în străinătate să muncească.

Intră. Mulțimea de curioși îi face loc. Primul lucru pe care-l face? Îi numără.... O dată. De două ori. De trei ori. Poate-poate la un moment dat cifra va fi mai mică. Șapte. A pierdut șapte dintr-un "foc".

(Ce mai contează cine va fi găsit vinovat? Ce mai contează acum că a fost o centrală improvizată, cumpărată de pe internet sau din piață? Ce mai contează dacă cei abilitați au făcut sau nu vreun control al acelor aparate? Pentru ea nu mai are nicio importanță. Tot morți rămân.)

Mâine îi îngroapă. Mâine va fi ziua în care Dumnezeu ar trebui să plângă", a scris Sonia Simionov marți pe Facebook.

FOTO: Sonia Simionov

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel