Sondaj privind informarea românilor. DCNews, în top site-uri de știri

CIADO România a realizat cel de-al 4 lea sondaj privind percepţia publică despre instituţiile europene. Sondajul a fost realizat în perioada 6-8 iulie , pe un eşantion de 1.800 de persoane cu vârste cuprinse între 18 – 50 ani.

Cunoașterea instituțiilor europene s-a îmbunătățit față de aniii precedenți. Dacă în 2011, doar 12% afirmau că au informații despre acestea, în 2015, 40% dintre cei chestionați răspund DA la întrebarea ”Cunoașteți instituțiile europene?”. Cei care răspund Nu au scăzut de la 70% la 48%, fiind totuși, mai numeroși decât cei informați.

Cei care cred că aderarea la UE le-a schimbat viața în bine sunt mai numeroși decât cei care susțin că le-a schimbat viața în rău (49 la 43%).

Românii recunosc că nu se implică destul în dezvoltarea comunității în care trăiesc (71% răspund Nu, 16% Da).

În ceea ce privește sursele de informare, Antena 3 se află pe primul loc, citată de 45% dintre repondenți, urmată de România Tv  (30%), B1 (12%), Realitatea TV (7%) și Digi TV (6%).

Cât privește site-urile de știri, DCNews a intrat în topul audienței. Libertatea se află pe primul loc (25% dintre răspunsuri), urmată de Realitatea (21%), Adevărul (18%),  Gândul (15%),Evenimentul Zilei (9%) și  DC News  (7%).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel