Sondaj-șoc în Franța: Procente rușinoase pentru Hollande. Le Pen îl zdrobește

Marine Le Pen
Marine Le Pen

Liderul partidului de extremă-dreapta Frontul Național, Marine Le Pen, este de două ori mai popular în Franța decât președintele în funcție, socialistul Francois Hollande.

Doar 14% dintre alegătorii intervievați de insitutul Ifop au spus că ar vota cu Hollande dacă săptămâna aceasta s-ar organiza alegeri prezidențiale, în timp ce 29% ar pune ștampila pe Le Pen. Mult peste Hollande se află și fostul președinte Nicolas Sarkozy (centru-dreapta), pe care l-ar alege 26% dintre cei chestionați, conform Newsweek.

Sarkozy și-a anunțat intenția de a candida împotriva lui Hollande la alegerile prezidențiale din septembrie 2017.

Marine Le Pen continuă creșterea spectaculoasă la capitolele intenție de vot și încredere, pe fondul nemulțumirii electoratului față de politicile stângii. Rezultatele de ieri consemnează o creștere de 10% din 2012 pănă în prezent. 

Seism politic la alegeri. Farage: Europa să iasă din UE

Sondajul Ifop o plasează pe Le Pen cu un avantaj minor în fața rivalului său Alain Juppe, liderul partidului de centru-dreapta UMP. 28% dintre respondenți au declarat că ar vota cu Juppe dacă el, și nu Sarkozy, va fi candidatul UMP. Popularitatea lui Juppe cunoaște o creștere surprinzătoare pentru un politician condamnat pentru corupție în 2004.

Mai mult, sondajul Ifop spune că Hollande n-ar putea să ajungă nici măcar în turul al doilea al prezidențialelor, având o intenție de vot mai scăzută decât cea a colegilor socialiști Manuel Valls și Arnaud Montebourg.

"Este absolut fără precedent ca un președinte în funcție să fie o minoritate în propria tabără. Vedem cum mai puțin de jumătate dintre votanții socialiștii l-ar prefera la următoarele alegeri prezidențiale", spune Frederic Dabi, directorul adjunct al Ifop.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel