SONDAJ. Marine Le Pen, în turul doi la prezidențialele Franței

Potrivit  sondajului Elabe pentru BMFTV și L'Express publicat marți arată că Marine Le Pen  și-a consolidat prima poziție în preferințele alegătorilor în turul I al prezidențialelor. Șefa Frontului Național conduce cu 27%, urmată de reprezentantul dreptei, Francois Fillon - 20% și independentul Emmanuel Macron, cu 17%.

Toate sondajele o indică pe Marine Le Pen, reprezentanta extremei drepte, drept favorită a primului tur de scrutin, pe 23 aprilie, dar învinsă în turul al doilea, pe 7 mai, de oricare dintre cei doi, scrie realitatea.net

Cel mai îngrijorător este sondajul publicat de BMFTV și L'Express, care o creditează pe Le Pen cu 27% în turul I, în creștere cu 1,5 puncte procentuale.

Cel puțin deocamdată, Le Pen nu pare a fi afectată de dosarul de corupție în care este implicată.

Parlamentul European susține ca Marine Le Pen si-a platit in perioada 2011-2012 angajatii de la Frontul National cu fonduri europene, destinate doar asistentilor parlamentari care lucreaza la PE. Autoritatile franceze au derulat deja zilele trecute perchezitii la sediul Frontului National (FN) din Paris cu privire la acuzațiile de fraudă.

[citeste si]

În sondajul citat, locul secund este ocupat de reprezentantul dreptei, Francois Fillon, fostul premier al lui Nicolas Sarkozy, care beneficiază de o revenire după căderea provocată de propriul său scandal de corupție.

Fillon este creditat cu 20%, în urcare cu 3 puncte procentuale.

Pe locul 3, cu 17%, este situat centristul independent Emmanuel Macron, revelația precampaniei electorale.

Macron a coborât în ultimele zile în preferințele alegătorilor. Unul dintre motive ar putea fi reacția negativă stârnită de declarația sa potrivit căreia ocupația colonială franceză în Algeria ar fi echivalat cu o crimă împotriva umanității.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel