Sondaj IRES. Paradox despre o parte din români

Persoanele cu altă orientare sexuală și imigranții reprezintă principalele categorii de oameni aflați în minoritate pe teritoriul țării noastre. Paradoxal, persoanele fără venituri, persoanele de alte etnii decât cea română sau bogații nu sunt considerate minoritare în România.

Conform unui sondaj IRES citat de revista ”Sinteza”, 54% dintre respondenți consideră că persoanele cu altă orientare sexuală sunt o minoritate în țara noastră, la fel și 51% în ceea ce-i privește pe imigranți, în timp ce doar 49% dintre respondenți văd persoanele fără venituri în minoritate, 47% persoanele de alte etnii decât cea română și 45% bogații țării.

[citeste si]

Alte categorii minoritare care nu sunt considerate a fi minoritare mai sunt și persoanele fără educație (44% dintre respondenți declarând acest lucru), potrivit aceluiași sondaj. Totodată, pe aceeași listă mai sunt și persoanele cu dizabilități, persoanele cu boli cronice, șomerii, persoanele cu educație înaltă, persoanele cu altă religie decât cea ortodoxă, vârstnicii, tinerii, femeile și bărbații, toate fiind categorii de persoane considerate de către respondenți drept majoritare.

 (w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel