Sondaj Inscop: Peste 55% dintre români vor să se vaccineze anti-Covid-19 în 2021. Câți sunt opuși complet

Unul din cinci români se împotrivește vaccinului Covid-19
Unul din cinci români se împotrivește vaccinului Covid-19

Inscop Research a făcut un sondaj de opinie asupra percepției publice a vaccinării împotriva Covid-19.

Conform datelor prezentate, 55,2% dintre români vor să se vaccineze anti-Covid-19 în acest an, în timp ce 39,4% spun că nu doresc acest lucru. Jumătate susțin că și-ar putea schimba opinia în viitor, în timp ce pentru cealaltă jumătate decizia este definitivă.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research și Verifield, în parteneriat cu Centrul de Cercetare în Comunicare și Inovare Socială (CoRe) din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca la comanda și în cadrul unui proiect independent de cercetare inițiat și coordonat de think-tankului STRATEGIC Thinking Group – Asociația Grupul de Gândire Strategică (www.strategicthinking.ro).

Unul din cinci români este hotărât împotriva vaccinării

„Analizând datele în ansamblu, constatăm că aproximativ 20% din populația României are opinii foarte ferme împotriva vaccinării, un alt grup de 20% fiind relativ sceptic, dar dispus să își schimbe opinia în viitor funcție de mai mulți factori, printre cei mai importanți fiind un număr foarte mic de cazuri în care administrarea vaccinului să fi provocat efecte adverse, respectiv o rată mare de vaccinare în rândul personalului medical.

Convingerea acestui public încă neîncrezător, dar deschis la argumente raționale ar putea duce rata de acceptare a vaccinării în România la aproximativ 75%. Pentru ca acest lucru să se întâmple, este însă necesar un efort major de informare corectă, detaliată, coerentă și coordonată care să includă entități specializate, academice, culturale, politice”, se arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel