Sondaj INSCOP. Dan Șova: Victor Ponta, președinte! Dreptate și schimbare până la capăt

Dan Șova
Dan Șova

Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Șova, aplaudă rezultatele ultimului sondaj INSCOP, despre alegerile prezidențiale și le comentează.

"Victor Ponta va fi noul Președinte al României. Cel mai recent sondaj publicat de INSCOP Research confirmă ceea ce pentru mine este o certitudine: în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, Victor Ponta ar câștiga detașat, indiferent de numele contracandidatului său. Victor Ponta trebuie să fie și va fi candidatul PSD la președinția României. De aceeași părere este și majoritatea românilor, care-l preferă pe Victor Ponta ca prezidențiabil PSD în proporție de 63%. În turul al doilea, 54,8% dintre români l-ar alege pe Victor Ponta în detrimentul lui Klaus Iohannis, cel mai bine plasat contracandidat al său. În cazul celorlalte nume prezente pe liste, diferențele cresc tot mai mult în favoarea premierului: Victor Ponta (62,6%) versus Mihai Răzvan Ungureanu (37,4%), Victor Ponta versus Crin Antonescu (35,7%), Victor Ponta versus Cătălin Predoiu (32,1%) sau Victor Ponta versus Cristian Diaconescu (31,5%)", scrie Dan Șova, pe pagina sa de Facebook.

VEZI și: Cristina Pocora îl desființează pe Victor Ponta. "Taxă pe al doilea copil pentru pomeni electorale"

Dan Șova ajunge la concluzia că "explicația pentru simpatia puternică de care se bucură Victor Ponta în rândul românilor stă în faptul că, în ultimii doi ani, țara a fost pusă pe drumul corect – avem creștere economică (cea mai mare din UE), salariile cresc, categoriile sociale defavorizate sunt ajutate, crește numărul locurilor de muncă pentru români, cresc performanțele mediului economic, scad taxele. După zece ani de haos creat de Traian Băsescu, românii s-au săturat în primul rând de modelul președintelui-jucător, iar Victor Ponta este fundamental diferit de tot ceea ce a însemnat Băsescu pentru România.

VEZI și: Mircea Diaconu, pentru ANI: Dovada că sunt încă aici

Oamenii așteaptă seriozitate, respect pentru Constituție, legi și cetățeni, tact în relația cu instituțiile statului. Victor Ponta a demonstrat că are aceste atribute în anii în care se află în fruntea Guvernului, motiv pentru care românii au ales deja, în așteptarea bătăliei din noiembrie. În următoarele patru luni, avem de muncit pentru a transforma simpatia românilor în voturi exprimate clar pentru Victor Ponta. Modelul Președintelui - arbitru trebuie să trimită în istorie Președintele - jucător, cel care a adus atâta stagnare și inechitate în România. Dacă sondajele de opinie confirmă rezultatele guvernării și abordările premierului Ponta, atunci sarcina noastră, a social-democraților, este de a face nu doar dreptate, ci și schimbare până la capăt. Trebuie să ne asigurăm că schimbarea nu va fi negată românilor de copiile palide ale lui Traian Băsescu".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel