Mircea Diaconu, pentru ANI: Dovada că sunt încă aici

Europarlamentarul independent Mircea Diaconu umilește Agenția Națională de Intergritate (ANI), care a dus o luptă acerbă pentru a-l împiedica să ajungă în Parlamentul European, pe care o continuă, într-o postare despre o statuie impresionantă.

"Biroul meu de la Strasbourg se află în clădirea Winston Churchill (WIC) a Parlamentului European. La intrarea în WIC este această statuie impresionantă care amintește de mitul fondator al Europei: Zeus, îndrăgostit de prințesa feniciană Europa, se transformă într-un taur alb strălucitor și o răpește pe tânăra fată.

O duce pe insula Creta, unde o seduce, urmând ca pământul pe care a fost adusă de Zeus să primească în viitor numele ei. Mii de ani mai târziu (în 2002), doi artiști din Creta - frații Nikos și Pandelis Sotiriadis - reinterpretează legenda Europei: un taur uriaș, forjat din oțel inoxidabil (materialul care se apropie cel mai mult de ideea unui taur alb), răpind o Europa din bronz si având încă picioarele din spate în valurile mării. Orașul Agios Nikolaos din insula Creta a făcut cadou această statuie Parlamentului European. Opera de artă, de aproape șase tone, a traversat așadar Mediterana pentru a fi instalată în fața Parlamentului European de la Strasbourg și pentru a întâmpina în fiecare zi eurodeputații, chiar și pe mine, dovadă că sunt încă aici", a scris europarlamentarul Mircea Diaconu, pe pagina sa de Facebook. 

VEZI și: Adriana Săftoiu, dezvăluiri din culise. Ioana Petrescu, prințesa balului, desființată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel