Sondaj IMAS: USL a început să crească, ARD și PP-DD pierd din procente

usl
usl

Potrivit unui sondaj IMAS realizat la comanda Adevărul, alianţa condusă de Victor Ponta, Crin Antonescu și Daniel Constantin a început să crească în sondaje,  după trei luni de scădere. În schimb, ARD și PP-DD au început să scadă, cu o lună înainte de alegerile parlamentare.

Dacă mâine ar fi alegeri parlamentare, USL ar obţine voturile a 57,4% din români. Pe următoarele locuri se clasează ARD cu 16%, PPDD cu 14,9% şi UDMR cu 6,4%, în timp ce restul formaţiunilor politice nu ar depăşi pragul electoral. Sondajul a fost efectuat în perioada 10-18 octombrie, marja de eroare fiind de 3 la sută. La fel ca și în celelalte sondaje se observă că USL începe să crească în intenția de vot a românilor.

Sondajul relevă că formarea ARD, din care fac parte PD, FC şi PNŢCD, nu a schimbat radical peisajul politic. ARD ar obţine 16% din voturi, potrivit cercetării din luna octombrie. Practic, cooptarea formaţiunii conduse de Mihai Răzvan Ungureanu şi a aripii Pavelescu din PNŢCD nu a avut niciun efect electoral.

De asemenea, partidul lui Dan Diaconescu, PPDD, are 14,9% în octombrie după ce în septembrie avea 15,5%. Practic, formaţiunea condusă de Dan Diaconescu nu a reuşit să capitalizeze show-ul mediatic din scandalul Oltchim.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel