Sondaj EXCLUSIV despre Barnevernet. Cine are dreptate?

Sistemul de protecție a copilului din Norvegia pare, pentru România, unul radical. Cazul familiei Bodnariu a înspăimantat mulți români.

Și Lituania a avut o problemă asemănătoare cu Norvegia. Un post important de televiziune din Lituania, LNK, susține că răpirea copiilor este o politică de stat în Norvegia. În plus, Rusia și Cehia au protestat anul trecut pentru că Barnevernet ar fi luat copiii unor emigranți, din motive discutabile. În urma cazurilor din alte țări, ne dăm seama că situația familiei Bodnariu nu este una singulară. 

VEZI ȘI: Lituanienii acuză Norvegia că răpește copii pentru material genetic. Cazul Bodnariu, la indigo

Un oficial norvegian, într-o primă reacție, vorbind la general, întrebat fiind despre cazul familiei Bodnariu de un jurnalist român, spune că este greu să vorbim de un abuz al Barnevernet. El explică că, deși, sistemul de protecție al copiilor din Norvegia este unul regional, finanțat de municipalități, sunt diferite persoane care fac ancheta socială, care decid să fie luați copiii, care plasează copiii la familii, care demarează procedura de adopție. Fiecare comitat are un guvernator care echilibrează situația. Oficialul mai spune că măsura de despărțire a copiilor de părinți este ultima variantă și că părinții au dreptul să-și ceară în fiecare an, prin apel, copiii înapoi în familie. Prin urmare oficialul spune că măsura despărțirii copilului de familie este sau poate fi una temporară.

VEZI ȘI: Prima reacție a unui oficial din Norvegia. Lucruri neștiute despre Barnevernet

Votează în sondajul dcnews.ro, părerea ta despre această situație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel