EXCLUSIV  Sondaj după decizia PSD. Eliminarea unei taxe, controversă majoră

PSD a anunțat că elimină 102 taxe, ceea ce a atras multe controverse și atacuri. Printre ele se numără taxa pentru televiziunea publică.

Deja au apărut voci care critică eliminarea taxei pentru că ea ar fi legătura dintre TVR și cetățeanul în sensul în care cetățeanul plătește taxa radio-TV, iar jurnalistul de la TVR muncește exclusiv pentru telespectator. Dacă Televiziunea Română ar fi finanțată din bugetul de stat, această relația nu ar mai exista. Concret, eliminarea taxei prevede ca banii pe care-i iau TVR și RRA din taxă să fie distribuiți de Guvern din bugetul de stat. Controlul s-ar muta pe Parlament. 

Jurnalistul Val Vîlcu subliniază: ”Nu am văzut independența TVR-ului în perioada taxei radio-TV, numirile au fost tot politice în conducere și-n CA, când s-au tăiat salariile bugetarilor, angajații TVR-ului au spus că sunt cu venituri proprii și așa au scăpat de tăierile salariale, spre deosebire de medici, dar când vor subvenții de la stat, ștergere datorii, majorările salariale, atunci sunt de utilitate publică”. El amintește extrema celalaltă, a medicilor, cărora le-au fost tăiate salariile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel