EXCLUSIV  SONDAJ DCNews: Căsătoriile între homosexuali versus căsătoriile tradiționale

DCNews a scris încă din vara acestui an despre importanța pe care ar putea să o aibă inițiativa cetățenească de modificare a Constituției pentru redefinirea familiei în campania pentru alegerile parlamentare din decembrie 2016. 

Mai e o lună până la alegerile prezidențiale din 11 decembrie și acest subiect face agenda publică, fiind rostogolit atât în mass-media, cât și în spațiul politic. 

Pe de-o parte avem persoanele care susțin dreptul fiecărui cetățean de a alege și a fi acceptat cu alegerile sale în societate, pe de altă parte le avem pe cele care susțin familia tradițională din bărbat și femeie. 

În această seară, Gheorghe Falcă, strategul PNL în campania pentru parlamentare a afirmat: ”Familia nu se discută în lumea aceasta din cine este formată. Nu cred că va exista vreodată vreun român să spună că familia este formată din Ion şi Gheorghe. Nu cred ca vreodată să trebuiască ca noi, primarii, care stăm cu tricolorul pe piept, să mergem să îi căsătorim pe acei oameni”. 

[citeste si]

Mesajul său a fost clar: PNL susține familia tradițională și demersul celor tre milioane de cetățeni care vor ca familia să fie definită în Constituție ca formată din bărbat și femeie. 

Raluca Prună, ministrul Justiției, pare să nu aibă aceleași convingeri: ”Este foarte puțin într-o țară în care, sigur nu mai avem partide extremiste în Parlament, (...) avem însă mișcări din acestea promovate de partide politice parlamentare, care nu sunt ele însele extremiste, dar care promovează, aș îndrăzni să spun, tehnocrată fiind, într-un mod extremist, valorile tradiționale. Și eu îmi notasem despre aceste încercări de a justifica prin atașamentul la valori tradiționale respingerea dreptului fundamental al altcuiva, de exemplu, la căsătorie pentru toată lumea”. 

Ministrul Justiției subliniază astfel că este un drept fundamental cel la căsătorie pentru toată lumea și atașamentul de valorile tradiționale nu justifică respingerea lui. 

Sunt doar două opinii recente din spațiul public. 

În acest context, DCNews vă invită să votați în sondaj care este părerea dumneavoastră. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel