Sondaj curs prezidențiale. Ultimele cifre pentru Iohannis și alți candidați

Ultimul sondaj curs de tip OMNIBUS  (24 noiembrie – 9 decembrie) arată scăderi în cazul principalilor candidați la prezidențiale.

Numărul celor care știu exact ce ar vota, în cazul în care alegerile prezidențiale ar fi duminica viitoare, a ajuns la 68% din repondenți (cu 1% mai mult față de precedentul studiu).

Președintele Klaus Iohannis scade în sondaj cu un punct procentual, ajungând la cota 39% (scădere cu patru procente față de iunie).

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu ajunge la 25%. În cazul său vorbim despre o scădere cu 4 la sută, față de studiul precedent. În studiul din luna iunie înregistra 22%, crescând la 29%, în septembrie, pentru ca mai apoi să ajungă la 25%. Cu toate acestea el se menține la peste dublul înregistrat de propriul partid.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a mai scăzut un procent, ajungând la 12%, cât înregistra la studiul din luna iunie, dar mult sub cota de 22% din aprilie. Se află la o cotă de aproape sub jumătate din cât întregistrează aliatul său de la ALDE și de mai bine de 2 ori mai puțin decât scorul partidului pe care îl conduce.

Vezi și: TAXA pe LĂCOMIE, primul SONDAJ. PSD a dat LOVITURA

Dacian Cioloș, creștere ușoară

Fostul premier Dacian Cioloș înregistrează o ușoară creștere, atingând cota 11% (10% a înregistrat la studiul din septembrie și iunie).

Șefii UDMR și USR, Kelemen Hunor și Dan Barna sunt cu mult sub intenția de vot a partidelor pe care le conduc.

Procentele sunt din rândul celor 68% care au precizat o opțiune. Studiul a avut loc în perioada 24 noiembrie – 9 decembrie, cu interviuri realizate la domiciliul celor intervievați. Studiul s-a desfășurat pe un eșantion național de 1067 de persoane, având o eroare statistica de +/- 3%, cu datele ponderate în funcție de vârstă, la un nivel de încredere de 95%.

Vezi și: Sondaj USR, procente șoc. Mihai Gâdea, comentariu fabulos

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel