Sondaj CURS: România nu face nimic pentru a-și apăra valorile

poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv

Patriotismul este o valoare de bază a cetățenilor României în anul celebrării a 100 de ani de la Marea Unire: peste 87 la sută dintre români se consideră patrioți. 

Conform unui sondaj realizat de CURS, Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) beneficiază de un grad de încredere ridicat din partea populației: peste 70 la sută dintre românii care au auzit de CNMR au declarat că au încredere în această organizație.

Tot conform sondajului, 20 la sută dintre cetățenii României au auzit de CNMR, reflectând astfel un grad ridicat de notorietate în efortul de  apărare a valorilor naționale. Nevoia cronică de reprezentare civică reiese dintr-un alt rezultat al sondajului: peste 80 la sută consideră foarte importantă existența unei structuri formată din personalități aparținând sindicatelor, patronatelor, mediului de afaceri și cultural în negocierea cu Președintele, Guvernul și Parlamentul României și monitorizarea activității acestora.

România nu face suficient pentru apărarea valorilor

Patriotismul este o valoare de bază a cetățenilor României în anul celebrării a 100 de ani de la Marea Unire: peste 87 la sută dintre români se consideră patrioți. Mai mult decât atât, în acest an important peste 88 la sută dintre români consideră că România nu face suficient pentru a-și apăra valorile și identitatea națională.

"Aceste rezultate sunt extrem de importante într-o societate evident dezbinată în cel de-al 100-lea an al Marii Uniri. Recunoașterea CNMR și încrederea ridicată acordată după aproape 4 ani de activitate ne obligă să rămânem apolitici și să luptăm cu toate armele pentru temele cu adevărat importante pentru cetățeni: dezvoltarea economică, absorbția fondurilor structurale, educație, sănătate, securitate națională, dar mai ales pentru apărarea valorilor naționale și reconstruirea spiritului național românesc prin redarea românilor a încrederii și demnității în raport cu oricine. Totodată, vom lupta și contra abuzurilor de orice fel ce stau în calea bunăstării românilor și vom face totul pentru a nu le dezamăgi încrederea!", a declarat Alexandru Cumpănașu, președintele CNMR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel