Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Sondaj cu rezultat SURPRINZĂTOR. Interzicerea avortului în România

Cea de a șaptea ediție a "Marșului pentru viață" a avut loc sâmbătă, în ziua praznicului Bunei Vestiri, în mai multe orașe din țară, sub genericul "Ajută Mama și Copilul! Ei depind de tine!". 

"Scopul este de a promova viața în general, o campanie împotriva avorturilor, dar prin aceasta nu interzicem avorturile, pur și simplu vrem să conștientizăm cât mai multe femei să aleagă viața", a declarat Cătălina Mitu, voluntar în cadrul Asociației "Studenți pentru viață", organizator al evenimentului.

DC News a lansat un sondaj pentru a vedea ce spun cititorii despre avort, iar rezultatul a fost surprinzător.  Așadar, la întrebarea "Sunteți de acord cu interzicerea avortului?, răspunsurile au arătat astfel:

DA - 11.441 și NU - 20.297.

O treime vrea să interzică avorturile, în timp ce două treimi nu. Rezultatul arată că există un curent religios în societate. Oamenii nu prea sunt de acord cu ideea de interdicție. În plus, există și trauma socială reprezentată de politica pro-natalistă a lui Nicolae Ceaușescu, dramele care au fost îndelung explicate în presă. Ca urmare, oamenii sunt mai puțin dispuși să apeleze la interdicții, dar există și un segment consistent care este pentru interzicea avorturilor. Acest segment se manifestă în ciuda campaniilor de comunicare anti-biserică, anti-BOR, 35% dintre oameni adoptând o poziție susținută de biserică, nefiind neapărat "religioși".

[citeste si]

România ocupă locul a doilea în lume în statistica numărului de avorturi raportat la populația actuală (Rusia este pe locul întâi): 22.743.390 de avorturi legale, chirurgicale, doar în spitalele de stat, în perioada 1958 — iunie 2016, față de o populație de 19.760.000 de persoane la 1 ianuarie 2016.

Marșul pentru viață

La marșul de sâmbătă a participat și omul de afaceri George Becali. "Cartea sfântă este legea mea și în Cartea sfântă avortul e interzis, este ucidere. (...) Facem marșuri ca femeile să înțeleagă că trebuie să fie pe placul lui Dumnezeu să nu facă avorturi", a afirmat Becali.

Participanții la marș au purtat pancarte cu mesaje precum: "Sunt pentru viață!", "Pentru viață, pentru femeie, pentru familie", "Ajută mama și copilul! Ei depind de tine", "Viață ai primit! Viață să oferi!" și au strigat "Pentru viață!". La marș au participat și mai mulți preoți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel