Sondaj CSOP: Ce scoruri vor obține PDL, PNL şi PMP

Președintele PDL, Vasile Blaga, anunța că va publica un sondaj realizat la comanda partidului său, pentru a demonta propaganda mincinoasă venită din partea partidului susținut frenetic de Traian Băsescu.

Ultimul sondaj CSOP îi plasează pe democrat liberali mult deasupra PMP şi chiar şi faţa celor de la PNL.

Sondajul a fost realizat în perioada 25 aprilie- 2 mai 2014, de către CSOP, fiind comandat de PDL. Sondajul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de 1.055 şi are o marjă de eroare ±3,0%.

În sondajul CSOP, guvernatorul BNR Mugur Isărescu este personalitatea politică în care românii au cea mai mare încredere, acesta fiind cotat cu 26%, în scădere cu procente faţă de luna martie.

Isărescu este urmat de Victor Ponta - 24%, în creştere cu un procent faţă de luna martie.

Sorin Oprescu şi Klaus Iohannis au amândoi 19%, în timp ce actualul preşedinte Traian Băsescu beneficiază de încrederea a 18% dintre români. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, beneficiază de încrederea a 14% din populaţie. Candidatul PNL la alegerile prezidențiale, Crin Antonescu, se prăbușește în sondaje de la 16%, la 13%.

Citește și: Băsescu îi declară război lui Ponta. Ce spune despre o nouă suspendare

La nivelul de 13% încredere a populaţiei se află şi alţi politicieni: Cătălin Predoiu, candidatul PDL la preşedinţie, Mircea Geoană şi Mihai Răzvan Ungureanu. Vasile Blaga şi Elena Udrea sunt cotaţi la capitolul încredere cu 11%.

La capitolul încredere în partidele politice, PSD conduce detaşat şi este într-un trend ascendent, 19% în aprilie faţă de 15 % în februarie. PDL se menţine la 8%, în timp ce PNL scade de la 8% în martie la 6% in aprilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel