Sondaj CSCI: 70% dintre respondenți consideră că Ponta a dominat dezbaterea, Iohannis - 30%

70% dintre persoanele chestionate care au urmărit emisiunea de la Realitatea TV de marți seara consideră că Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC, este câștigătorul dezbaterii electorale. Restul de 30% dintre respondenți susțin că acela care ar fi dominat discuțiile este Klaus Iohannis, candidatul ACL, arată un sondaj CSCI, remis marți AGERPRES.

Sondajul a fost realizat în primele 60 de minute ale emisiunii, pe un eșantion de 400 de interviuri cu persoane care au urmărit dezbaterea de la Realitatea TV, eroarea tolerată fiind 4,9%, la un nivel de probabilitate de 0,95.

Cercetarea s-a făcut la nivel național pe populație adultă, neinstituționalizată, folosind metoda CATI.

 

Surpriza vine însă din măsurarea percepţiei votanţilor lui Klaus Iohannis. Peste jumătate (55%) dintre cei care l-au votat pe candidatul ACL pe 2 noiembrie consideră că Ponta a fost mai bun decât propriul lor candidat în dezbaterea prezidenţială. O altă surpriză de proporţii vine dinspre Ardeal, regiune unde mai bine de jumătate dintre ardeleni (58%) consideră că Ponta a câştigat confruntarea în faţa lui Iohannis. Lovitura de graţie este primită de Iohannis de la electoratul tânăr (18-35 de ani), care consideră de asemenea că Ponta a fost mai bun decât Iohannis la confruntarea de aseară de la Realitatea TV.

Citește și: DEZBATERE ELECTORALĂ VICTOR PONTA - KLAUS IOHANNIS. Sociologul Marius Pieleanu a analizat confruntarea prezidențială: Cine este marele câștigător. Cine nu are nicio bilă albă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel