DEZBATERE ELECTORALĂ VICTOR PONTA - KLAUS IOHANNIS. Sociologul Marius Pieleanu a analizat confruntarea prezidențială: Cine este marele câștigător. Cine nu are nicio bilă albă

Cei doi finaliști ai alegerilor, Victor Ponta și Klaus Iohannis, s-au întâlnit marți seară, în prima dezbatere prezidențială din această campanie electorală. La scurt timp după confruntare, sociologul Marius Pieleanu a analizat pentru DCNews dezbaterea dintre Victor Ponta și Klaus Iohannis.

Vezi și: Dezbatere Victor Ponta-Klaus Iohannis, la Realitatea TV, de la ora 20:00. LIVE TEXT

„Toată dezbaterea a fost în mod evident dezechilibrată. Toată dezbaterea cred că a mers spre o concluzie evidentă pentru toți, că, din păcate, reprezentantul dreptei, dl Iohannis, este complet nepregătit pentru a ocupa funcția de președinte al țării. Victor Ponta, deși în opinia mea nu în cea mai mare formă, a reușit totuși să îi convingă pe privitori sau o parte a privitorilor de faptul că stăpânește actul de guvernare - avea date, avea informații, a venit cu lucruri concrete, clare.

Ușor dezechilibrată totuși întâlnirea, mai ales că s-a vorbit despre chestiunile economice ale României. Și eu am rămas surprins de faptul că dl Iohannis nu știa numărul corect al pensionarilor din țară. La nivelul acesta nu ai voie să nu știi astfel de lucruri. Cred că, în mod evident, a fost o seară în care a câștigat Victor Ponta, dar să mai așteptăm, că mai sunt două întâlniri, am înțeles”, ne-a declarat Marius Pieleanu.

DCNews: Credeți că poate reveni dl Iohannis în 24 de ore? Cât de mult poate progresa în intervalul acesta?

Marius Pieleanu: E greu de crezut că poate recupera. Cred că deja se prefigurează într-un mod mai clar: Victor Ponta - președinte. Sincer să fiu, așteptam mai mult la nivelul dezbaterii, să văd că se întâmplă lucruri, dar nu a fost ajutat Victor Ponta. Nu a avut un partener pe măsură. 

Citește și: Sondaj de ultimă oră! Rezultate surpriză pentru turul 2

DCNews: Ca o concluzie, mai poate face ceva dl Iohannis ca să revină?

Marius Pieleanu: Eu cred că nu. Șansele sunt aproape spre zero. Poate doar dacă mâine seară va veni cu o surpriză, la nivelul celei din 2009 (n.r. - vizita lui Mircea Geoană la Sorin Ovidiu Vîntu), dar este puțin probabil, pentru că nu cred că are așa ceva. 

DCNews: Asta părea să pregătească atunci când a insistat să adreseze ultima întrebare.

Marius Pieleanu: Tot discursul lui a fost o sumă de șabloane. România bunului simț, România lucrului bine făcut ... . În regulă, asta o știm de pe afișe, de pe stradă.

DCNews: Cu întrebările cine credeți că a punctat? Dl Ponta a întrebat dacă regretă ruperea USL, dl Iohannis a întrebat dacă va fi votat de contracandidatul său ...

Marius Pieleanu: Tot Ponta a punctat bine.

DCNews: La toate capitolele a fost Ponta peste?

Marius Pieleanu: Da, n-a avut nicio bilă albă Iohannis. Chiar este dezamăgitor, din punctul meu de vedere. Mă așteptam, sincer, la mai mult.

Vezi și: Cine a câștigat duelul televizat Victor Ponta - Klaus Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel