Urmărește emisiunea live


Dezbatere Victor Ponta-Klaus Iohannis, la Realitatea TV, de la ora 20:00. LIVE TEXT

Klaus Iohannis a anunțat pe Facebook că va fi prezent la dezbaterea cu Victor Ponta de la Realitatea TV, marți seara, de la ora 20:00.

"Până astăzi, Victor Ponta m-a evitat cu succes. Nu a existat o dezbatere publică, nu există niciun semn că s-ar dori o discuție pe această temă. În concluzie, las orgoliile mele deoparte și ne vedem la ora 20:00 la Realitatea TV într-o dezbatere televizată!", a scris pe Facebook, candidatul ACL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis.

Dezbaterea ar urma să dureze circa două ore, potrivit Realitatea TV. 

Rareş Bogdan, alături de realizatoarele Realitatea TV Lavinia Şandru, Emma Zeicescu, Andra Miron şi Denise Rifai te aşteaptă la un eveniment editorial de excepţie: un tir încrucişat despre guvernarea lui Ponta, planurile sale, eşecurile şi armele pe care le va folosi pentru a-i reduce lui Klaus Iohannis şansele de a ajunge preşedinte, dar şi răspunsurile liderului ACL, Klaus Iohannis, la provocările la care va fi supus, se arată pe site-ul realitatea.net

DC NEWS vă transmite în format LIVE TEXT dezbaterea dintre Klaus Iohannis și Victor Ponta. Declarațiile celor doi vor fi așezate față-n față. 

Victor PONTA Klaus IOHANNIS

- Mulțumesc pentru invitație. Românii din străinătate vor vota. Înaninte de toate, vreau să spun că scopul acestei întâlniri este despre cum vedem noi viitorul României în următorii cinci ani și ce dorim să schimbăm. Eu vreau să conduc alături de un guvern USL. Eu am fost aseară și al România TV din respect pentru telespectatorii. Acum sunt la Realitatea TV. Din același motiv. Eu cred că România după zece ani de ură are nevoie de pace și de dialog. Mă întorc la întrebarea dvs.

Prin măsurile luate de BEC și MAE, toți românii din afara țării vor putea să voteze. Vor fi aceleași număr de secții probabil. Vreau să mai spun un lucru: am un document. În Germania au fost cinci secții de vot. Câte secții credeți că ar trebui să fie pentru a fi ok? De ce vă întrebam? Regret că nu îmi răspundeți. Dacă îmi spuneați 10 sau 20, vă spuneam ce scrie Ambasada noastră. Tot ce va decide BEC, MAE va executa. 

- Pe cei de la România TV nu i-ați tratat cu respect, nu ați vrut să veniți.

- Cum propuneți să se organizeze alegerile în diasporă? Care este soluția? Nu știți decât să criticați. Am zâmbit puțin pentru că parcă îl văd pe Traian Băsescu. În 2009, au votat 146.000 de oameni în diaspora.

- Când ați fost ultima data la Chișinău? Ați fost să vorbiți cu oamenii? În 20014 față de 2009 s-a schimbat doar procendura anti-fraudă, în rest nimic. 132 de reprezenți ai dl Iohannis au lipsit din secțiile de vot din diaspora. Teodor Meleșcanu a vorbit cu cei de la BEC pentru ca în 16 noiembrie toți românii să poată să voteze.

- Vă referiți când am fost primit de Angela Merkel în Germania? Vizita în Italia a fost plătită din banii PSD. Ați zis că am cerut portofelul unora și altora. Cred că folosiți un limbaj care vă dezonorează. Nu vă stă bine. Vă rog să rămâneți politicos.

- Sunt 3,5 milioane de români în diaspora și au votat doar 160.000. Pe restul nu i-am convins nici eu, nici dumneavoastră. Pentru românii din Moldova, Bucovina și pentru majoritatea cetățenilor ucraineni există un tip de abordare care să sprijine păstrarea identității profesionale. Pentru românii din Franța, Germania, Spania, există două lucruri importante pe care guvernul și președintele trebuie să le facă: să negocieze cu guvernele din aceste țări.

- Eu voi fi vinovat dacă nu vor vota românii din diaspora, așa ca să fie fericit dl Iohannis.

- Sunt un susținător al votului prin corespondență. Eu cred că, ținând cont de noile tehnologii, poate fi aplicat în 2016 atât votul electronic, cât și votul prin corespondență. Atunci vom putea să asigurăm acest lucru în mod sigur fără a mai avea probleme de fraudă. Conform constituției României, legile electorale se fac doar legal, cu minim șase luni înainte de alegeri.

- Nu suntem slugile dumneavoastră! Nu mai țipați la mine. Vreau mai mult respect. Când ați fost la mine în birou, erați cuminte și calm. Fiți politicos, atât vă rog.

- Aveți o atitudine de moșier.

- Spre deosebire de vorbe goale, eu pot să garantez cu fapte. Kovesi a fost numită de mine la DNA. Președintele ICCJ a fost votată inclusive de ministrul Justiției. Tot ce am făcut până acum ca prim-ministru voi face și ca președinte. Trebuie să scăpăm de discurul dublu, de demagogie. Îi reamintesc dl Iohannis că dl Vosganian e în aceeași situație, iar senatorul Akos Mora e declarat incompatibil și e în Parlament. La fel dl Chiuariu.

- Dl Iohannis a vorbit despre articolul 92 care se referă la atribuții în domeniul apărării. Articolul 84 care se referă la imunitatea președintelui României. Dacă vorbim despre ceva, măcar să știm despre ce vorbim.

- În 2012, a fost lovitură de stat ce a făcut USL sau a fost aplicată Constituția? Poate ne lămuriți în seara asta

- Pentru parlamentari nu există imunitate decât legată de arestarea preventivă. În modificarea Constituțueu, dacă asta este decizia majorității parlamentare... orice modificare a Constituției se face cu un vot de două treimi. Sunt de acord, dar repet: orice modificare a constituției se face cu un vot de 2/3.

- Dl Rareș Bogdan, nu voi mai fi șef de partid când voi ajunge președinte.
PSD și PNL sunt cele care l-au propus pe Iohannis premier și nu s-a rușinat. Tot USL l-au propus ca membru al guvernului meu. Lucrurile stau altfel: tot ce a rămas neeuropean în ceea ce privește imunitatea trebuie să fie eliminat.

- Președinții CJ nu au imunitate, motiv pentru care Uioreanu și Căncescu sunt amândoi în arest preventiv. Cred că știți asta.

- Corupția trebuie combătută de peste tot, nu doar la adversari. Există corpuție în toate partidele politice.

- Jignirile dvs nu vă fac cinste. Dvs sunteți înconjurat de către cei care au tăiat pensiile și salariile. Am aici și legile prin care s-au închis spitalele. Ați zis că veți aloca 6% din PIB pentru sănătate și pentru educație. De unde puteți face aceste lucruri? Ați folosit foarte des termenul de pomeni electorale

- V-ați lămurit cât are pensia soacra dvs? Răspundeți. Nu există pensie de 300 de lei în România. Dvs știați că cel mai mic venit este de 350 de lei?

- Poziția mea față de Roșia Montană a fost aceea de a se lua o decizie politică în Parlament. Trebuie să găsim soluții pentru toate zonele unde oamenii și-au pierdut locurile de muncă. Dle Iohannis, știți cumva cât este pensia medie în România?

- Ați spun că am zis eu ceva de familia dvs. Nu am zis niciodată nimic. Vă rog un lucru. Ăsta este ziarul dvs de promovare. Ați depus plângere împotriva soției mele. Vă rog să îi cereți scuze soției mele. Soția mea nu are nicio vină față de minciunile scrise în acest ziar de promovare a ACL. Eu niciodată nu v-am făcut traficant de copii.

- Bugetul a încasat 176,4 mld lei și a cheltuit 175. Cu ce vom cheltui până la finele anului ne înscriem sub 2% din PIB, motiv pentru care în 2015 și 2-16 nu trebuie să creștem alte taxe.

- Dacă vineri ies datele de la Statistică și avem creșteri, vă retrageți?

- Am o poziție mai complexă decât Iohannis pentru că știu mai multe: parteneriatul cu SUA e foarte bun, este făcut de Emil Constantinescu și va fi continuat de mine.


- Suntem parteneri NATO. Eu cred însă că România trebuie să exercite un rol mai important pentru prietenii din regiune, mai ales pentru Moldova. Pentru Ucraina și Georgia, care au semnat acordurile de asociere cu UE, pentru Serbia, trebuie să fie prieteni și parteneri ai noștri.

- Vreau să spun că am candidat pentru a duce la capăt un proiect. Nu aș fi candidat niciodată împotriva lui Antonescu, așa cum a făcut Iohannis. Vreau să fac dreptate oamenilor. Eu am văzut în această seară multă poleială și nimic înăuntru.

- Aveţi vreun moment un sentiment de vinovăţie faţă de milioanele de români care au crezut în USL şi s-a rupt pentru că nu aţi primit funcţie?

- Ne vedem la B1 TV şi Antena3.

Alegeri și vot din diapora

Klaus Iohannis către Victor Ponta, din minutele acordate: "Poftiți, terminați-vă ideea". 

- Haideți să începem cu începutul. Mulțumesc pentru invitație, eu am venit la această dezbatere din respect pentru alegătorii care vor s-o vadă. Vreau să spun din capul locului că în afară de invitația generică nu am primit niciun fel de altfel de detalii. Bănuiesc că v-ați făcut un plan. Nu știu în ce măsură ați comunicat cu domnul Ponta. Îmi spuneți că am același număr de minute. Nu știu despre câte minute vorbim. Am acceptat pentru că dumneavoastră domnule Ponta ați refuzat să vorbim pe o platformă neutră. 

Domnule Ponta, eu nu v-am întrerupt! 

Eu am venit că așa am considerat că este normal să existe o dezbatere. Aș fi vrut și poate mai discutăm în această seară să avem o dezbatere unde toată lumea interesată să aibă acces. 

Domnule Rareș Bogdan, puneți-mă în temă, care este tematica, care este formatul. 

Fiind vorba de o dezabtere cu o greutate foarte mare, ar fi bine să știm cu toții despre câte minute vorbim, care este formatul și atunci pot să vă răspuns cu foarte mare plăcere. 

O să încerc să dau o lămurire corespunzătoare.

Duminică în jurul ore 12:00, m-a sunat un prieten care s-a dus să voteze la Munchen și mi-a spus că sunt aproximativ o mie de persoane care așteaptă să voteze. M-a întrebat ce să facă. L-am rugat să aibă răbdare. După-amiază, mi-a spus că sunt 1.500 de persoane. Seara, la ora 21:00, m-a sunat și mi-a spus că s-au închis porțile și o mie de persoane n-au putut să voteze. 

Ați organizat alegerile într-un mod execrabil. Noi trăim într-o țară democrată, fiecare cetățean are dreptul la vot. Dumneavoastră ați suprimat dreptul la vot al cetățenilor din diaspora. 

Același lucru mi s-a comunicat din Paris, din Londra, am teancuri de e-mail-uri de la cetățeni. 

Trebuia să le prevedeți că s-au întâmplat și-n alți ani. Ați ignorat cu rea credință toate informările și mii de oameni au rămas afară. Seara, au fost  bruscați cetățenii români care au vrut să intre în secțiile de voate de polițiștii altor țări. 

Dumneavoastră trebuia să demisionați, nu Corlățean. Domnul Corlățean a fost trimis acasă de dumneavoatră ca să detensionați lucrurile, dar n-ați reușit. 

Doar că n-am semnat niciun pact. Nu mă preocupă. Este problema dumneavoastră ce pact ați semnat cu Băsescu. 

Dumneavoastră le știți pe toate, domnule Ponta!

N-am fost la Chișinău, nici la Cernăuți! Am fost în Italia, nu acum. Le-ați spus să pregătească portofelul în Italia.

V-am citat pe dumneavoastră.

Eu sper că dumneavoastră cronometrați, domnule Rareș Bogdan!

Domnule Ponta, sunt impresionat că ați reușit pe lângă toate lucrurile pe care trebuie să le faceți să aveți foarte mult timp pentru plimbări în Europa. Pe banii cui v-ați dus acolo în diasporă, în campanie electorală? În Italia, de exemplu. 

Degeaba îmi explicați în cuvinte foarte multe ce lucruri ați făcut. Pe omul care a plecat din țară de rău ce i-a fost aici, nu l-ați convins. Mi-a scris cineva că a făcut sute de kilometri cu mașini și până seara nu a reușit să intre la vot. Știu că nu vă preocupă, dar e bine să știți. Sunt oameni care-și sacrifică ziua liberă pentru a vota. Nu au fost lăsați. Degeaba le explicați cu Băsescu și cu legea. Dumneavoastră, în calitate de prim-ministru răspundeați de organizarea acestor alegeri. Nu le-ați organizat bine. Faptele vă contrazic, miile de români vă contrazic, faptele contra vorbelor, dumneavoastră cu vorbele, oamenii cu faptele. 

Vreau să constat. Din cele zece minute care s-au adunat, pot să fac o remarcă. Domnule Ponta, ne spuneți multe, multe, multe lucruri. Doar că rămân vorbe. Fapte așteaptă oamenii din diasporă. 

Ați auzit foarte bine. N-am fost în Chișinău și Cernăuți. Voi fi președintele tuturor românilor, dar țin să vă atrag atenția că aceste localități nu fac parte din România, au fost cândva. Când voi fi președinte, voi face vizite și în Cernăuți și în Chișinău, pentru că am prieteni apropiați care se trag din Cernăuți și prieteni din Chișinău. 

Dar câți români sunt în Italia, domnule Ponta? Sunt un milion o sută de mii, domnule Ponta. Un milion o sută. I-am numărat eu cu oamenii mei. 

Corupție

Sincer, din motive de simetrie, am așteptat de la colega dumneavoastră și eu o întrebare. Nu-i nicio problemă, dacă mi-a trecut o dată rândul. O să recuperăm.

O să fac o remarcă interesantă fiindcă a venit vorba despre Constituție. În comisia care se ocupă ce Constituție din Parlament, PSD a fost ferm împotriva votului prin corespondență și votului electronic. 

Domnule Ponta, pot să vă rog să nu mă mai întrerupeți? Este posibil să nu mă mai întrerupeți? Vă rog mult! Domnule Ponta, ați venit și vă simțiți ca în ședința de Guvern și în timpul meu mă întrerupeți! Cine vă credeți în această confruntare, cu biroul dumneavoastră? Când sunteți la Palatul Victoria, aveți biroul dumneavoastră. Eu v-am rugat să nu mă mai întrerupeți când îmi expun partea de discurs. Dacă nu, eu plec, și vorbim ca aseară. Cu coada între picioare va pleca cel care va pierde alegerile. Dumneavoastră vorbiți și pe timpul meu. Ar fi foarte frumos dacă am vorbi unul după altul. 

Domnule Ponta, sunteți și deputat sau numai prim-ministru? Există o inițiativă legislativă pentru votul electronic și pentru votul din corespondență? 

La chestiune, domnilor! E o temă dragă mie. În calitate de preşedinte voi garanta independenţa justiţiei, statul de drept. În ce priveşte DNA, ANI, CSM, putem constata că unele lucruri au mers bine, altele destul de prost. Cele care au mers bine sunt independenţa justiţiei şi consolidarea statului de drept. Putem observa că DNA, deşi a fost o situaţie complicată, a adus noi şi noi cazuri de corupţie la lumina zilei.

În ultimele săptămâni, DNA a adus noi și noi cazuri de corupție la lumină și foarte bine au făcut. În calitate de președinte, voi lua toate măsurile ca acest demers al DNA să continue să facem curățenie în clasa politică. 
În ce privește ANI, teebuie îmbunătățit mersul lucrurilor. Sunt legi care se contrazic. E bine să se consolideze ANI, să-și facă treaba, legislația să fie unificată, pusă de acord cu legislația europeană și să mergem mai departe. 

Imunitatea președintelui mi se pare un lucru la care putem să renunțăm. Voi solicita, ca președinte, comisiei să renunțăm la o imunitate totală a președintelui României, fiindcă nu are nevoie. Președintele nu trebuie să fie protejat mai mult decât sunt protejați aleșii din Parlament, în speță, pentru opiniile și opțiunile politice, nu pentru fapte penale. Cred că în Parlament e nevoie de o schimbare a regulilor. E inadmisibil să avem parlamentari care nu pot fi anchetaţi fiindcă PSD votează împotriva anchetării. Aceste lucruri trebuie schimbate. Nu pot să accept să nu poată fi anchetat pentru alte fapte. Aceste lucruri trebuie schimbate, trebuie înlesnită întreaga procedură şi parlamentarii să poată fi anchetaţi.

La domnii Varujan, Chiţoiu şi alţii PSD a votat împotriva ridicării imunităţii. Putem verifica foarte uşor. E aşa cum v-am spus şi vedeţi, trebuie să schimbăm legislaţia în materie. Să schimbăm Constituţia, aveţi perfectă dreptate, fiindcă este una care nu satisface nevoile anului 2014 sau 2024.

La domnii Varujan, Chiţoiu şi alţii PSD a votat împotriva ridicării imunităţii. Putem verifica foarte uşor. E aşa cum v-am spus şi vedeţi, trebuie să schimbăm legislaţia în materie. Să schimbăm Constituţia, aveţi perfectă dreptate, fiindcă este una care nu satisface nevoile anului 2014 sau 2024.

În ce privește 2012, chestiunea a fost analizată de CCR, care a constatat că procedurile au fost legale. Cred că între timp putem să lăsăm aceste lucruri pe seama celor care studiază istoria recentă a României, să lăsăm analiștii să vorbească despre această chestiune. 

Parlamentarii ACL vor vota pentru aceste schimbări legislative și pentru schimbările pe Constituție. Toți parlamentarii ACL sunt dispuși să voteze la vedere și susțin aceste proceduri. 

Noi suntem de acord să se ridice imunitatea celor care sunt vizați și să se încuviințeze arestarea și urmărirea penală. Ce am făcut în trecut am făcut, cred că am dovedit buna credinţă în umtima perioadă. Pe viitor, e un bun câştigat pe care-l avem, independenţa justiţiei.

Eu voi avea o relație instituțional corectă cu cine va fi prim-ministru, fără niciun fel de îndoială. 

Domnule Ponta, rămâneți dumneavoastră prim-ministru și eu președinte, e foarte bine așa. Eu voi colabora cu oricine va fi premierul României pentru că așa e absolut normal. Nici premierul, nici președintele nu sunt puși să se certe la televizor, așa cum se întâmplă de doi ani și jumătate. 

Pensii

De ce ați mințit pensionarii că le tai eu pensiile, domnule Ponta? De unde știți ce voi face eu? Eu n-am făcut-o. Sunteți într-o eroare. CCR a stabilit că pensiile nu pot fi tăiate. Nu a tăiat nimeni pensiile. Dacă vorbim de pensii, vreau să spun că eu vreau să fiu președintele României ca să avem o economie funcțională, să ajungem să creștem pensiile. Pensionari, indexarea pensiilor este obligatorie prin lege, nu vi se face un favor, Guvernul este obligat să facă aceste lucruri. Eu garantez că nu se vor tăia pensii niciodată cât voi fi eu președintele României. Informațiile cu care v-au speriat PSD-iștii, dragi pensionari, a fost o campanie mizerabilă pentru că s-au folosit de Poșta Română.

Am spus că soacra mea are o pensie de aproximativ 300 de lei. 

Domnule Ponta, văd că ați făcut o fixație pe familia mea. Vă legați de soacra-mea, cum  nici părinții mei nu sunt mai fericiți că ați trimis echipă să-i filmați unde locuiesc ei, în mansardă.

Dumneavoastră, care sunteți deputat, cred că ați aflat că președintele nu abrogă legi.

Domnule Ponta, așa cum dumneavoastră n-ați trimis echipă să filmeze casa în care stau părinții mei, nici eu n-am trimis echipă să vă denigreze familia. Și pe emisiunea dumneavoastră scria PSD. Îhî. Imediat după ce dvs vă cereți scuze că m-ați făcut vânzător de copii, că m-ați făcut traficant de organe, că ați spun că sunt neamț, nu un bun român, că nu sunt un bun ortodox, că sunt protestant... ați făcut cea mai murdară campanie, dacă v-o însușiți, ne cerem scuze reciproc, pentru că sunt domni.  Dacă am lezat pe cineva în această campanie prin afirmații făcute de mine, care au fost false, eu îmi cer scuze pentru aceste afirmații. 

Taxe și impozite

Guvernele Ponta au introdus 36 de impozite şi taxe noi. (...) O catastrofă. După părerea mea, pot să vă spun că noi, PNL și cu mine, suntem de părere că singura cale de relansare economică este relaxarea fiscală. Vom veni cu reduceri de impozite și taxe, cu reducerea TVA gradual, este o promisiune pe care pot s-o fac. Atunci când voi fi președinte și PNL va avea guvernul României, vom reduce impozite și taxe. 

Apropo, ați făcut bugetul pe 2015? Pe 2015, pe 2014 vă spun și fără hârtiuțe. Domnule Ponta, evaziunea fiscală în România este de 16,2% din PIB, din date oficiale. Cea mai mare parte din evaziunea fiscală este în zona TVA, 75%, de asta am venit cu problema să reducem TVA, pentru a reduce o cauză a evaziunii fiscale. Vom creșt colectarea cu 1-2% din PIB pe an și vom compensa foarte ușor aceste reduceri de impozite și taxe. 

FMI

Sigur că sunt îngrijorați cei de la FMI pentru că avem un Guvern ineficient, nu a fost în stare să realizeze investițiile propuse, care a băgat țara în recesiune tehnică, a dat banii la primarii migratori, care au fost atrași în PSD pentru a falsifica voturile, nici măcar n-a fost în stare să cheltuie banii pe care vi i-ați propus să-l cheltuiți. E cea mai proastă întâmplare să nu reușiți sa cheltuiți bugetul. Ați rămas cu banii în buzunar. 

Mă îngrijorează. Nu este primul semnal de alarmă, lucrurile merg prost, suntem în recesiune economică, după ce noi am spus că avem un Guvern ineficient, Comisia Europeană a avertizat România că este problematică inexistența unui proiect de buget pentru 2015. Mai sunt câteva zile până în 15 noiembrie, poate apare minunea și vom vedea care este catastrofa pentru 2015. Sunt extrem de îngrijorat. 

Politică externă

Securitatea României și că suntem acum în situația în care suntem se datorează celor trei piloni pe care s-a bazat politica externă: parteneriatul strategic cu SUA, locul și rolul nostru în NATO și UE. Trebuie continuat și trebuie să dovedim că suntem parteneri serioși, de lungă durată, că suntem dispuși să creștem bugetul pentru apărare la 2% din PIB. De data aceasta este simplu, nu e nevoie de nicio nouă axă București-China, de o reinventare, trebuie să dovedim că sunt oameni serioși, pentru asta e nevoie de un președinte serios. 

Două întrebări pentru Ponta

Observ că domnul Ponta a evitat un răspuns pe Roșia Montană și mi se pare o chestiune importantă. După părerea mea, așa cum este gândită acum, nu poate să continue, este un fel de privatizare eșuată, nu au fost luate în considerare multe lucruri, nu este un proiect care ne garantează că este protejat mediul și comunitatea de acolo. Trebuie abandonat și reluată discuția. Mi se pare notabilă poziţia duplicitară a domnului Ponta. Ca premier a aprobat un act pe care l-a trimis în Parlament şi pe care, acolo, l-a respins. Mesajul meu pentru români este foarte clar: Eu vreau să schimb felul în care se face politică în România. Mai puţine vorbe, mai multe fapte, mai puţină gălăgie, mai multă aplicare asupra problemelor.

USL s-a rupt pentru că PSD a vrut toată puterea și noi n-am fost de acord. Am vrut să fiu vicepremier pentru că Guvernul a funcționat prost și am vrut să fac lucrurile mai bine și n-ați putut să suportați acest lucru. 

Ați spus că ați votat cu Ion Rațiu, apoi ați spus că ați votat cu candidatul liberal. Pot să contez pe votul dumneavoastră?

Mesaj pentru români

Votați schimbarea!

După ce plec, nu socot că puteți continua această emisiune. Vă atrag atenția că nu se poate continua discuția după ce spunem că s-a încheiat emisiunea.

Dacă dvs considerați că este corect, sunt de acord, vă mulțumesc. M-ați lămurit, vă mulțumesc! 

Vă mulțumesc pentru că ați organizat-o! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel