SONDAJ. Cel mai ateu oraş din lume și din Europa

Cercetătorii au descoperit că persoanelele atee sunt de regulă tinerii, în mare parte de sex masculin, cu un nivel ridicat de învăţătură şi un statut social bun, de asemenea sunt mai nefericite şi mai îndepărtate de restul societăţii'', potrivit descoperă.ro.

Biopsihologul şi autorul Nigel Barber a constatat că aceste persoane  se află mai mult în zone urbane, din cauză că oraşele oferă mai multe posibilităţi substituind necesitatea religiei. Acesta consideră că până în 2038 majoritatea oraşelor vor avea mai puţin de 50% din populaţie interesată de importanţa religiei.

Unele oraşe se clasează deja în această zonă. În timpul unui studiu GALLUP WIN din 2015, China a fost declarată cea mai puţin religioasă ţară, procentul populaţiei ateiste fiind de 61%. Pe locul doi s-a clasat Japonia cu 31% şi pe locul trei Cehia, cu 30%. În general, zona vestică a Europei este cea mai puţin religioasă, 51% din populaţie declarând că nu este religioasă sau că este atee. De asemenea, Norvegia, Danemarca și Suedia numără o populație reprezentativă fără să aibă vreo credință.

Berlin a fost denumit ,,capitala atee a Europei deoarece 60% dintre berlinezi nu sunt asociaţi niciunei religii. Însă, cel mai ateu oraş din lume este Shanghai, un oraş cu 24 milioane de locuitori dintre care 86,9% susţin că nu sunt afiliaţi niciunei religii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel