EXCLUSIV  Sondaj AVANGARDE, justiție, rezultate-șoc. Lucian Bolcaș: Procent MIZERABIL

Roxana Neagu / 28 aug 2017 / 16:59 Salveaza PDF Comentarii

Avangarde a realizat un sondaj important cu privire la încrederea în justiția din România. 

Avocatul Lucian Bolcaș a vorbit, pentru DCNews, despre rezultatele acestui sondaj despre situația justiției din România. El a subliniat: ”Am avut întotdeauna încredere în aceste sondaje, cu o marjă de eroare pe care ele înșile și-o predefinesc și cu o marjă de eroare pe care o acord și eu. Aici sunt întrebări relevante. Este foarte important că oamenii au fost întrebați despre ceea ce nu li se întâmplă lor: dacă parchetele instrumentează corect dosarele de urmărire penală. Nu erau oamenii în cauză, nu erau oameni urmăriți penal, nu aveau niciun interes, ci priveau cu detașare și obiectivitate. 11% este un procent mizerabil. O mai grea și mai urâtă lovitură dată probității unui organ de stat nu am întâlnit. În ceea ce privește problema judecătorilor, aici lucrurile stau cam la egalitate și o să vă amintesc vorbele doamnei ministru Rodica Stănoiu: în materie de justiție, întotdeauna 50%- care câștigă- sunt mulțumiți și 50%-care pierde-  vor fi nemulțumiți.”. 

Vezi mai jos rezultatele complete ale sondajului. 

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 11- 23 august 2017, pe un eșantion reprezentativ de 710 persoane de 18 ani și peste, metoda de culegere a datelor, CATI (telefonic).

Doar 36% dintre cei care au răspuns sunt de părere că ”în România toți cetățenii sunt egali în fața legii”. 61% au o părere contrară. 

(w670)

11% consideră că Parchetele instrumentează corect dosarele penale. În schimb 73% nu sunt de acord cu această afirmație. 

(w670)

În schimb 39% sunt de părere că judecătorii iau decizii corecte. 

(w670)

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24