Sondaj Alegeri Olanda. Extrema dreaptă, răsturnare de situație

Partidul Libertății (PVV, extrema dreaptă), condus de deputatul Geert Wilders, a coborât pe locul al doilea în intențiile vot înaintea alegerilor parlamentare din 15 martie, conform unui sondaj agreat Peilingwijzer, actualizat și publicat miercuri, transmite Reuters.

PVV deține un scor de 15,7%, aflându-se, pentru prima dată, din noiembrie 2016, în spatele Partidului Popular Liberal și Democrat (VVD), al actualului premier Mark Rutte, cotat cu 16,3% din intențiile de vot.

Alegătorii olandezi se vor prezenta peste două săptămâni la urne pentru a alege viitorul parlament, în primul dintre scrutinele care ar putea reconfigura peisajul politic european.

După votul pentru Brexit și alegerea lui Donald Trump la președinția SUA, lumea întreagă își întoarce acum privirea spre Olanda, unde, la 15 martie, Partidul Libertății al deputatului Geert Wilders ar putea înregistra cel mai ridicat scor electoral de la înființarea sa, în 2006, scrie Agerpres.

O victorie a PVV ar crește șansele aliaților săi ideologici din Franța și din Germania, țări unde de asemenea vor avea loc alegeri cruciale în acest an.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel