Sondaj alegeri Grecia: SYRIZA, prima șansă la alegerile din 25 ianuarie

Ultimul sondaj de opinie realizat în Grecia înainte de alegerile anticipate de duminică determină o diferență de 4,2% între SYRIZA (stânga radicală) și formațiunea de pe locul secund, Noua Democrație (conservatori).

Sondajul realizat la 19-20 ianuarie, pe un eșantion de 1003 de votanți, mai arată că șapte partide vor trece praful electoral de 3% necesar intrării în Parlament, conform presei elene.

SYRIZA este preferată de 31,2% dintre alegători greci, în timp ce 27% dintre electori vor să pună ștampila pe Noua Democrație. Partidul de centru-stânga To Potami (Râul) completează podiumul, cu 6,3%, urmat de formațiunea comuniștilor, simpatizată de 5,5% dintre alegători. Extrema-dreapta, reprezentată de Zorii Aurii, ar obține, potrivit sondajului, 4,5% dintre voturi.

Sondajul spune că 9,5 dintre alegători încă nu s-au decis pe cine să voteze.

Între timp, președintele SYRYIZA, Alexis Tsipras, devine tot mai generos în angajamentele sale în fața Uniunii Europene. Într-un editorial publicat miercuri în Financial Times, Tsipras a promis că noul său guvern va respecta regulile fiscale ale Uniunii Europene și va încerca să atingă țintele necesare eliminării deficitului.

"Un guvern SYRIZA va respecta obligațiile Greciei de membru al zonei euro de a menține un buget echilibrat și de a atinge țintele cantitative", a scris SYRIZA.

Criza din Grecia: Merkel, acuzată în de șantaj și imixtiune

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel