SONDAJ: 44,9% dintre români cred că explotarea de la Roşia Montană este benefică pentru România

sondaj 1
sondaj 1

Sondajul realizat de Agenţia de Rating Politic vizează, printre altele, şi temele de interes general din societate. Una dintre întrebări a vizat proiectul de la Roşia Montană, unde 44,9% dintre candidaţi au răspuns că acesta va fi un proiect benefic pentru România, în timp ce 34,3% consideră că acesta ar fi o greşeală. Dintre toate categoriile de repondenţi tinerii cu vârste curpinse între 18 şi 29 de ani au fost cei mai mulţi care răspuns pozitiv acestei întrebări 54,4%.

În ceea ce priveşte situaţia la nivelul electoratului împărţit pe partide simpatizanţii PDL sunt cei care consideră acest proiect un beneficiu pentru România cu 53,2%, urmaţi de simpatizanţii Partidului Poporului cu 49,2%.

Românii nu cumpără de pe internet

O altă temă abordată de sondajul de opinie este gradul în care românii cumpără de pe internet. La publicul urban cu vârste cuprinse între 18-60 de ani 80,8% au răspuns că nu au făcut cumpărături de pe internet în ultima lună de zile.

Întrebaţi dacă cred că va fi un cutremur mare în România în următorii 2 ani participanţii la sondaj au apreciat, în proproţie de 45,1%, că nu va fi un astfel de eveniment major în următorii 2 ani de zile.

Românii sunt categorici în ceea ce îi priveşte pe şoferii care fac accidente mortale. 83,5% consideră că ar trebui ca aceştia să rămână fără carnet pe viaţă.

Sondajul a fost realizat de Agenţia de Rating Politic în perioada 8-16 decembrie pe un eşantion de 960 de persoane adulte. Marja de eroare statististică a sondajului este de 2,65%.

Vezi aici întreg sondajul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel