Somaţii trimise pentru taxe plătite. Nazare: Intolerabil! ANAF e datoare să le ceară scuze oamenilor!

Alexandru Nazare
Alexandru Nazare

Ministrul Finanţelor Publice, Alexandru Nazare, reacţionează după ce ANAF a trimis somaţii de plată unor persoane care îşi achitaseră la timp impozitele iar oamenii au fost puşi pe drumuri, pentru a afla ce s-a întâmplat. 

"Înainte de toate, ANAF e datoare să le ceară scuze oamenilor care, deși și-au plătit taxele la timp, au fost puși pe drumuri și nevoiți să stea la cozi. Acestor contribuabili trebuie să le mulțumim pentru faptul că își plătesc la timp taxele, ca isi respecta obligatiile fata de stat și să-i tratăm cu respect, fără să le facem viața mai complicată decât este deja.

În ședinta de lucru de astăzi, de la sediul ANAF Sector 6, am transmis conducerii că mi se pare intolerabil modul în care a tratat situația. Pot să înțeleg că sunt deficiențe care trenează de multă vreme și că nu pot fi remediate peste noapte, mai ales în privința digitalizării. Dar, distantarea fizică trebuia să fie asigurată. Situatia creata putea fi evitata.

Daca aveau nevoie de sprijin suplimentar era suficient să ceară și găseam soluții. Mă aștept de la toate administrațiile fiscale să comunice eficient atât intern, cât și extern și să trateze cu respect contribuabilii. Nu este suficient ca serviciile pentru aceștia să existe doar pe hârtie, ele trebuie să și funcționeze.Aștept rezultatele controlului intern demarat ieri, măsuri clare și termene de remediere a deficiențelor pentru toate administrațiile fiscale din București", a transmis, printr-un mesaj publicat pe Facebook, ministrul Alexandru Nazare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel