ȘOMAJUL TEHNIC nu va mai fi plătit de stat după 15 mai. Violeta Alexandru are un plan

Foto Guvernul României
Foto Guvernul României

În contextul în care șomajul tehnic nu va mai fi plătit de stat din 15 mai, ministrul Muncii a fost solicitată să spună cum va susține statul, după ieșirea din starea de urgență, angajatorii și, implicit, angajații. 

Întrebată dacă după 15 mai măsura plății șomajului tehnic de către stat se va opri, Violeta Alexandru a răspuns: ”Se va înlocui cu o altă măsură la care lucrăm”. 

Ministrul Muncii a spus că această altă măsură e în lucru și poate suferi modificări continue. ”Este vorba despre un pachet de măsuri.” a continuat Violeta Alexandru. Noua măsură va sprijini ”într-o pondere graduală, de la un sprijin mai mare, în prima etapă, până la o descreștere în următoarele etape, următoarele luni, astfel încât angajații să poată reveni în activitate, în unele sectoare probabil în etape, astfel încât activitatea să se poată relua, oamenii să revină la serviciu”.

Cu alte cuvinte, va fi o susținere pentru angajat, din partea statului, prin sprijinul financiar pentru angajator: ”Statul ar putea contribui, alături de angajatori, este un parteneriat pe care statul îl face cu angajatorii” a mai spus Violeta Alexandru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel