Urmărește emisiunea live


Şomaj tehnic bugetari. Olguţa Vasilescu, atac la sindicate: Unde sunt?

Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu

Olguţa Vasilescu transmite un mesaj critic la adresa lipsei de reacţie din partea sindicatelor după declaraţiile premierului Orban despre eventuala trimitere în şomaj tehnic a unor categorii de bugetari.

"Se vorbeşte din nou de tăierea salariilor! Sindicatele? Care sindicate? Miaună câte unii ceva de parcă şi-ar cere scuze că deranjează... Şi ce mai răgeau pe sub balcoanele miniştrilor PSD când le măreau salariile... Ziceţi de clasa politica din ultimii 30 de ani? Pai şi sindicatele unde au fost în perioada asta? Unde sunt acum? Că ma uit lung în zare şi nu văd pe nimeni...", a scris Olguţa Vasilescu pe Facebook.

Ce a declarat Orban

"Ne-am gândit la un mecanism pe care îl vom introduce într-o reglementare, care ţine oarecum şi de o evitare a riscului de răspândire a virusului, un mecanism relativ simplu, în care împărţim angajaţii, să spun, în două. Angajaţii sunt gândiţi în cele două părţi egale, fiecare parte să poată să menţină funcţionalitatea instituţiei publice, şi jumătate din angajaţi lucrează 15 zile, restul de 15 zile urmând să fie într-o formă de şomaj tehnic, plătiţi la fel cum se plăteşte şomajul tehnic, cu 75%. Restul de 15 zile vin la muncă ceilalţi care au stat în şomaj tehnic perioada respectivă. Ăsta este mecanismul pe care l-am gândit", a declarat Ludovic Orban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel