EXCLUSIV  Prof. dr. Alexandru Șerban, SOLUȚII pentru a nu mai avea tragedii ca la Matei Balş / VIDEO

Prof. dr. inginer Alexandru Șerban a explicat ce se poate face, din punct de vedere tehnic, pentru a se detecta rapid concentraţia crescută a oxigenului din sălile ATI şi nu numai, pentru a nu mai avea parte de incendii şi tragedii precum cea de la Matei Balş. 

"De mâine putem să instalăm analizoare de mediu locale, un analizor de mediu portabil, ca să vă dau un ordin de mărime, este în jurul a 100 de euro. Acela ne dă informaţii şi ne şi semnalizează. Etapa a doua ar fi să se monteze acele centrale care să guverneze mai multe analizoare o dată şi să aibă şi posibilitatea să comande nişte electrovane care să închidă oxigenul dar închiderea oxigenului trebuie făcută cu analiză de risc gândită de medicii de la ATI.

La gaz metan e simplu: când închizi electrovana e simplu, nu se întâmplă nimic, rămâi fără gaz la aragaz sau la centrala termică, dar nu moare nimeni. În momentul în care i-ai închis automat oxigenul unui bolnav intubat nu cred că este ceea ce ne dorim. În plus, există nişte sisteme de ventilaţie care se pot monta în fereastră. Ele nu tratează aerul ci doar aduc aer proaspăt. Dar asta e foarte complicat de făcut şi în general se poate face doar în spitalele noi când este proiectat de la început cu asemenea trasee de ventilaţie.

Dar ceea ce putem face de mâine este să montăm acele analizoare nu numai la ATI. Pentru că aţi auzit că s-au mai întâmplat accidente şi în sălile de operaţie", a explicat, la emisiunea "Academia de Sănătate", prof. dr. inginer Alexandru Șerban.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel