EXCLUSIV  Soluție SIMPLĂ anti-POLUARE la care nimeni nu se gândise. Ministrul Costel Alexe: S-ar reduce cu 42%!

Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a vorbit despre cum s-ar reduce semnificativ poluarea în România.

„Chiar dacă am avut valori scăzute în ceea ce privește poluanții din aer în această pandemie, trebuie să menționez foarte clar că am avut și episoade când poluarea cu PM10 a fost la un grad ridicat, deși nu am avut trafic în București. Acest PM10 pe care și eu, și ceilalți bucureșteni l-am inhalat sau l-am șters de pe mobila din casă a provenit din faptul că, în această perioadă, o cantitate suficient de mare de praf, purtătoare de PM10, sub o formă sau alta, din cauza vântului, a fost plimbată prin București. Avem trecut în planul integrat de calitate al aerului, asumat și votat de Primăria Capitalei, valabil și pentru celelalte orașe ale României, că, în cazul în care s-ar face o salubrizare eficientă a străzilor, cu spălare, nu cu stropire, s-ar reduce cu 42 la sută concentrația lui PM10 în aerul din oricare oraș”, a spus, marți, 19 mai, Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

„De aceea am făcut un apel către toate primăriile din țară să facă o salubrizare eficientă a tramei stradale, pentru că astfel vom reuși să eliminăm aceste cantități de PM10 și, evident, locuitorii României ar putea să aibă parte de un aer curat”, a adăugat ministrul Costel Alexe. 

„Am solicitat Administrațiilor Publice Locale din România să urgenteze implementarea planurilor integrate de calitate a aerului, pentru că termenele asumate – 2018, 2022 - au dus la stadiul în care, astăzi, multe dintre ele sunt întârziate, pentru multe nici măcar nu a fost începută implementarea lor. Aici a intervenit Comisia Europeană, care sugerează că ar trebui ca implementarea acestor măsuri să aibă un orizont de timp mult mai scurt, nu 2022", a precizat ministrul.

Declarațiile au fost făcute în cadrul evenimentului „Calitatea aerului în România! Investițiile de mediu, prioritate în actuala criză a coronavirusului", organizat, pe 19 mai, de trustul de presă DC Media Group, din care fac parte DC News TV, DC News, DC Medical și DC Business.

Puteți trimite întrebările sau sesizările legate de calitatea aerului din localitatea dumneavoastră pe SMS sau WhatsApp la nr. 0772264642.

Calitatea aerului în România! Investițiile de mediu, prioritate în actuala criză a coronavirusului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel