Soluţie militară în Ucraina. Intervenție Angela Merkel

Angela Merkel invită Kievul să dea dovadă de înţelepciune în conflictul cu Rusia.

După apelul preşedintelui ucrainean ca NATO să trimită nave în Marea Azov pentru a se opune Rusiei în conflictul din largul Crimeei Angela Merkel a îndemnat joi Kievul la reţinere, informează AFP. Acuzându-l totodată pe preşedintele rus Vladimir Putin de escaladarea tensiunilor, Merkel a subliniat că partea ucraineană trebuie 'să dea dovadă de înţelepciune, pentru că nu vom putea soluţiona problemele decât rămânând raţionali şi discutând unii cu alţii'.

Va discuta cu Putin

În timpul unui forum economic germano-ucrainean de la Berlin ea a afirmat 'Nu poate exista o soluţie militară la aceste confruntări'. Merkel a promis că va aborda problema în timpul întrevederii sale cu Vladimir Putin în marja viitorului summit al G20, acuzând Moscova că a limitat voit accesul spre Marea Azov, care se învecinează cu Ucraina şi Rusia, după inaugurarea unui pod deasupra strâmtorii Kerci, ce leagă Rusia de Crimeea, anexată de Federaţia Rusă.

'Pentru că toate acestea trebuie puse în totalitate pe seama preşedintelui rus. După ce acest pod a fost inaugurat în mai, condiţiile de navigaţie au fost înrăutăţite', a spus cancelarul federal german. Angela Merkel a promis că va face totul pentru ca partea ucraineană, în special oraşul Mariupol, să rămână accesibile pe cale maritimă. Ea a reafirmat angajamentul Berlinului şi Parisului în procesul de pace în Ucraina, recunoscând totodată că 'succesul lui rămâne din nefericire foarte limitat'.

Vezi și: Poroșenko: Putin vrea anexarea Ucrainei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel