Soluţie extremă pentru turişti. Zăpadă dusă cu elicoptere pe pârtie

Administratorii unei staţiuni din Pirineii francezi au folosit elicoptere pentru a transporta zăpadă pe pârtia care devenise impracticabilă, din cauza temperaturilor ridicate. Gestul a generat proteste din partea ecologiştilor.

Administratorii din staţiunea Luchon-Superbagnères au recurs la acest gest după ce vremea caldă a topit zăpada de pe pârtie, existând riscul să fie închisă. La sfârşitul săptămânii trecute, 50 de tone de zăpadă au fost aduse de pe înălţimile munţilor pe pârtiile dedicate copiilor şi începătorilor. Grupurile care militează pentru protejarea mediului au criticat decizia consiliului local.

„În loc să ne adaptăm la încălzirea globală, ajungem la o problemă dublă: ceva care costă multă energie, care contribuie mult la încălzirea globală şi care este dedicat numai unei elite care îşi permite acest lucru. S-a întors lumea cu susul în jos", a declarat Bastien Ho, de la Europe Écologie Les Verts (EELV).

În Pirinei, temperaturile au trecut de 10 grade Celsius, iar pârtiile au rămas fără zăpadă. Pentru a menţine staţiunea Luchon-Superbagnères deschisă, consiliul local a recurs la acest gest, contra unei sume de peste 5.000 de euro. Consiliul vrea să profite astfel de vacanţele şcolare din februarie şi martie, când pârtiile se umplu, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel