Urmărește emisiunea live


Soluția din Barcelona, propusă de Rafila pentru România

Alexandru Rafila
Alexandru Rafila

Testarea înainte de debutul unui eveniment cultural ar putea fi soluția pentru reluarea activităților sociale și economice, a spus, joi, Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, dând exemplul Barcelonei.

Alexandru Rafila a spus, joi, într-o conferință de presă, că este nevoie de o serie de măsuri care s-ar putea lua astfel încât să ne gândim și la reluarea activităților sociale, la reluarea activităților economice.

„Sunt foarte multe proiecte pilot în Europa, în orașe mari sau foarte mari, privind deschiderea unor evenimente culturale în care persoanele participante se testează cu puțin timp înainte de debutul acelui eveniment. Sunt orașe cum este Barcelona (Spania) sau Tubingen (Germania), de exemplu, unde acest lucru se întâmplă. Cred că și în România, mai ales că există și din partea organizatorilor de evenimente culturale o foarte mare preocupare în acest sens, posibilități încât și în România să se poată organiza astfel de lucruri”, spune Rafila.

Circa 5.000 de oameni au participat la un concert rock în Barcelona, într-un loc închis, în cadrul unui studiu făcut cu respectarea unor reguli clare, între care testarea cu test antigen și purtarea măștii de protecție. Prin acest studiu se urmărește cât de mare este rata de infectare cu SARS-CoV-2 la un eveniment de amploare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel