Solomon Wigler, consilierul lui Sorin Oprescu, condamnat definitiv

Solomon Wigler, fost consilier al lui Sorin Oprescu la Primăria Capitalei, a fost condamnat, joi, definitiv de Curtea de Apel București la un an și patru luni închisoare cu executare pentru trafic de influență, după ce a primit aproximativ 25.000 euro de la administratorul unei firme.

Instanța a dispus confiscarea de la Solomon Wigler a sumei de 25.000 de euro, fiind menținut sechestrul pus pe bunurile acestuia: două apartamente, un spațiu comercial, un BMW X3 și un Audi Q5. Această condamnare a fost dată într-un dosar disjuns din altul ce viza trafic de influență, în care Solomon Wigler a primit pe 4 februarie 2016 o condamnare definitivă de patru ani închisoare cu executare, pentru că ar fi primit de la același administrator suma de aproximativ 200.000 euro.

Potrivit DNA, în perioada iunie 2012 — mai 2015, Solomon Wigler a pretins suma de 230.000 de euro de la Alexandru Claudiu Buciu, administrator la BMC Invest SRL Lugoj, și a primit de la acesta 204.000 euro, în schimbul intervenției sale în vederea aprobării în Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a unor autorizații pentru construirea a trei supermarketuri în Capitală.

[citeste si]

În timpul anchetei, Solomon Wigler a declarat că l-a cunoscut în anul 2012 pe Alexandru Buciu, despre care știa că lucrează la o firmă cu acționariat german, ce are ca obiect de activitate dezvoltarea imobiliară și se ocupa cu achiziția de terenuri și construirea magazinelor pentru Kaufland.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel