Solomon Wigler a recunoscut "mai mult decât i s-a cerut" și a făcut două denunțuri

Fostul consilier personal al lui Sorin Oprescu, Solomon Wigler, a fost, marți, la Tribunalul București. A avut termen în dosarul în care este acuzat că ar fi primit mită 204.000 de euro pentru aprobarea unor Planuri Urbanistice Zonale necesare construirii a trei supermarketuri. Solomon Wigler este arestat preventiv în dosar. 


Pavel Abraham, avocatul lui Solomon Wigler, a contestat starea de arest preventiv în cazul clientului său, motivând că și-a recunoscut faptele. "Nu este rezonabil să mai stea în arest. Nu sunt elemente de noutate. A făcut şi două denunţuri. De ce mai este închis? Unde este pericolul social în cazul lui Wigler? Nu este un infractor de profesie. A recunoscut mai mult decât i s-a cerut. I s-a spus în faţă: trebuie să ni-l dai pe domnul Oprescu. Este în prag de divorţ şi are peste 60 de ani. Ne apropiem de maximul pe starea de arest. Cui foloseşte acest lucru? Parchetul nu a adus nicio proba până acum. Nu poate influența mijloacele de probă", a spus avocatul Abraham, care cere arest la domiciliu pentru Wigler, potrivit evz.ro

Procurorul DNA susține, însă, că "nu sunt date că denunţurile lui Solomon Wigler se verifică". În plus, procurorul susține că se impune starea de arest atât timp cât Wigler a fost prins în flagrant și nu i-au fost valorificate denunțurile.  

Wigler: Soția nu are bani nici de pâine

"Îmi pare rău de faptele comise. Am avut timp să analizez cum am procedat. M-am ocupat de toate problemele sociale ale primăriei. În șapte ani am făcut 5.500 de audienţe. Am repartizat 500 de apartamente sociale. Aş putea obţine tot atâtea caracterizări. Am greşit, dar am făcut şi lucruri bune. Am mediat două zile la Pasajul Basarab şi la Hala Matache, la Mihai Bravu a stat noaptea şi am discutat cu protestatarii. Am şi o parte bună. Vreau arestul la domiciliu. În urmă sechestrului, soţia este consiliată de rude să renunţe la mine din cauza sechestrului. Nu are nici bani de pâine. Se împrumută de la fratele din străinătate. Nu am reuşit să ajung la dentist deoarece am un implant dentar. Sunt o persoană sinceră. Am stat de la 8 la 7 seară la DNA şi am povestit tot. Îmi doresc să termin cât mai repede. Un vis negru s-a abătut asupra mea. Sunt vinovat, dar vreau să-mi salvez familia", a spus Solomon Wigler, în fața instanței. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel