Solicitarea lui ”Guccifer” pentru contopirea pedepselor din SUA şi România, respinsă

Tribunalul Arad a respins solicitarea hackerul 'Guccifer' acestuia de contopire a pedepselor pe care le-a primit pentru faptele sale în SUA şi în România, informează Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Tribunalului Arad. 

Potrivit sursei citate, Tribunalul Arad a dispus, prin sentinţa penală pronunţată la data de 4 apr 2017, în dosarul având ca obiect contestaţie la executare, respingerea solicitării formulate de Marcel Lazăr Lehel, cunoscut şi sub numele de hackerul 'Guccifer'.

'Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi contestată în 3 zile de la comunicare', a adăugat Diana Dărăban, consilier în cadrul Biroului de informare şi relaţii publice din cadrul Tribunalului Arad.

Marcel Lazăr Lehel, cunoscut şi sub numele de hackerul 'Guccifer' a fost condamnat la 52 de luni (4 ani şi 4 luni) de închisoare de către un judecător din Alexandria, Statul Virginia (SUA) şi la 7 ani de detenţie de Tribunalul Bucureşti. Acesta a compărut pentru prima dată în faţa instanţei de la Tribunalul Arad, cu solicitarea de contopire a pedepselor, în data de 7 martie a.c., judecătorul stabilind un nou termen de judecată pentru data de 23 martie a.c., iar ulterior un altul, pentru 4 aprilie.

La termenul din data de 7 martie, condamnatul a cerut contopirea pedepselor, după ce la termenul din 27 februarie, instanţa i-a pus în vedere să depună o copie după hotărârea de condamnare din SUA. La acea dată, cauza s-a amânat pentru 23 martie, pentru emiterea unei adrese către MI - Centrul de Cooperare Internaţională pentru a se cunoaşte perioada executată în detenţie de către contestator.

Însă, condamnatul nu a putut depune documentul solicitat de instanţă, motiv pentru care cauza a fost din nou amânată, pentru data de 4 aprilie. Marcel Lehel Lazăr (45 ani) a fost condamnat în septembrie 2016 la 52 de luni de închisoare de către un tribunal federal din oraşul Alexandria, statul american Virginia.

'Guccifer' a pledat vinovat la acuzaţiile de furt de identitate cu circumstanţe agravante şi acces neautorizat la computere, după ce a fost extrădat din România în SUA. Lazăr a declarat în diverse interviuri că a spart serverul privat al fostului secretar de stat american Hillary Clinton de la locuinţa acesteia din Chappaqua, New York, însă oficiali ai serviciilor de securitate naţională au respins afirmaţiile acestuia pe care le-au calificat drept nefondate. Hackerul este bănuit că a spart circa 100 de conturi de e-mail în perioada 2012- 2014.

Printre persoanele vizate se numără fostul secretar de stat american Colin Powell, o rudă a fostului preşedinte american George W. Bush şi Sidney Blumenthal, un apropiat al lui Hillary Clinton.

În România, Marcel Lazăr Lehel a primit, în 2014, o condamnare de 7 ani închisoare, el fiind acuzat că a accesat în mod repetat şi fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail aparţinând unor persoane publice din România, cu scopul de a intra în posesia datelor confidenţiale aflate în poşta electronică. Printre persoanele ale căror conturi de e-mail au fost sparte de 'Guccifer' se află fostul director al SRI, în prezent ambasador al României în SUA, George Maior şi europarlamentarul (PSD) Corina Creţu.

În prezent, hackerul este încarcerat în Penitenciarul Rahova, unde a fost depus în octombrie 2016, atunci când a fost adus din SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel