Solicitare pentru Angela Merkel: Să pregătească închiderea granițelor

Ministrul german al transporturilor, Alexander Dobrindt (CSU), i-a cerut cancelarului Angela Merkel să pregătească închiderea granițelor țării în fața afluxului de solicitanți de azil, politicianul bavarez insistând că Berlinul trebuie să acționeze singur dacă nu poate obține un acord asupra refugiaților la nivelul Uniunii Europene, transmite Reuters.

Potrivit ministrului Dobrindt, Germania nu mai poate arăta lumii o "față prietenoasă" — sintagmă folosită de cancelar atunci când valul de refugiați a început să intre în Germania în vara trecută—, iar, dacă numărul celor care sosesc nu va scădea în curând, Berlinul ar trebui să acționeze singur.

"Recomand de urgență: trebuie să ne pregătim să nu putem evita închiderea frontierelor", a declarat Alexander Dobrindt, membru al Uniunii Creștin-Sociale bavareze, aliatul Uniunii Creștin-Democrate (CDU) a cancelarului Merkel, pentru cotidianul Muenchner Merkur de marți, relatează Agerpres.

"Ne-aș recomanda nouă, tuturor, să pregătim un plan B", a adăugat ministrul transporturilor. El a respins argumentul cancelarului potrivit căruia închiderea frontierelor ar pune în pericol proiectul european. "Această propoziție, că închiderea graniței va duce la eșecul Europei, este adevărată în sens invers. A nu închide granița, a merge înainte, va îngenunchia Europa", a insistat Dobrindt.

El i-a cerut Angelei Merkel să trimită "un semnal clar lumii: în Germania nu poate veni oricine se află în căutarea unei vieți mai bune". "Avem nevoie de o schimbare rapidă a situației (...) Acum nu mai este suficient să arătăm lunii o față prietenoasă", a subliniat ministrul.

La rândul său, liderul CSU, Horst Seehofer, a declarat, într-un interviu acordat în weekend publicației Der Spiegel, că va trimite guvernului federal o solicitare scrisă în următoarele două săptămâni cu privire la restabilirea ordinii la granițele țării.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel