Mesaj controversat a doi membri Pink Floyd, legat de Israel

Doi dintre membrii trupei Pink Floyd (ruptă în 1987), Roger Waters și Nick Mason, le-au recomandat veteranilor de la Rolling Stones să-și anuleze concertul planificat pentru vara aceasta în Israel.

"Având în vedere ultime știri că Rolling Stones vor susține primul lor concert în Israel, și ceea ce reprezintă un moment critic pentru lupta globală privind libertatea palestinienilor și drepturi egale, noi, cei doi membri ai Pink Floyd, ne-am unit în vederea susținerii boicotului", au scris Water și Mason într-un mesaj publicat în publicația Salon, acuzând ocupația Israelului, discriminarea rasială și negarea drepturilor palestinienilor.

"A cânta acum în Israel este echivalentul moral al susținerii unui concet în Sun City în timpul apartheidului din Africa de Sud; cu privire la intențiile voastre, a depăși această graniță va furniza guvernului israelian muniție de propagandă pentru a albi politicile sale nedrepte și rasiste", mai spun cei doi.

Citește și: De ce nu m-am dus la concertul Roger Waters


"Așa cum atunci voi, Rolling Stones, nu ați cântat în Sun City, nu cântați acum nici în Tel Aviv până când libertatea nu va fi a tuturor și egalitatea în drepturi va fi legea acelui tărâm", concluzionează Waters și Mason.

Roger Waters (chitară bass), Nick Mason (tobe) și David Gilmour (chitară și voce) sunt singurii membri ai Pink Floyd încă în viață, după ce Richard Wright a decedat, în 2008, învins de cancer. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel