Solicitare către SRI pentru declasificarea informărilor despre Hexi Pharma

Societatea Academică din România (SAR) a solicitat oficial Serviciului Român de Informaţii (SRI) declasificarea informărilor pe care această instituţie le-a făcut legat de Hexi Pharma. 

Ssolicitarea a fost înregistrată şi la Consiliul Superior de Apărare a ţării (CSAT) şi la Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI.

Cererea de declasificare a SAR se referă la informările trimise autorităţilor publice sau private în legătură cu nereguli şi/sau ilegalităţi săvârşite de angajaţii Hexi Pharma ori de alte persoane în legătură cu aprovizionarea cu dezinfectanţi a unităţilor sanitare, situaţia îmbolnăvirilor nosocomiale în spitale şi alte unităţi sanitare, respectiv corectitudinea raportării datelor privitoare la aceste îmbolnăviri, precum şi la orice alte informări legate de neregulile şi/sau ilegalităţile constatate în sistemul sanitar.

Conform avocaţilor SAR, prin art.24 al.5 din Legea 182/2002 privind informaţiile clasificate se prevede în mod expres că se interzice clasificarea ca secrete de stat a informaţiilor, datelor sau documentelor în scopul ascunderii încălcărilor legii, erorilor administrative, limitării accesului la informaţiile de interes public, principiu reluat şi în art. 30 al actului normativ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel