Soldații ruși ar fi adus un crematoriu mobil în Mariupol pentru a arde mii de ucraineni uciși

Soldații ruși ar fi adus un crematoriu mobil în Mariupol pentru a arde mii de ucraineni uciși / Foto: Pixabay, de soumen82hazra
Soldații ruși ar fi adus un crematoriu mobil în Mariupol pentru a arde mii de ucraineni uciși / Foto: Pixabay, de soumen82hazra

Rușii ar fi adus un crematoriu mobil în Mariupol pentru a arde mii de victime, spune primarul Vadim Boychenko.

Crematoriul mobil adus de trupele rusești ar fi început să fie folosit miercuri în Mariupol pentru a șterge urmele crimelor de război, a declarat primarul portului Vadim Boychenko citat de Nexta, scrie Ziarul de Iași.

Potrivit acestuia, este posibil ca zeci de mii de oameni să fi murit în Mariupol și să fie incinerați pentru a șterge urmele crimelor comise de soldații ruși.

Numărul mare de victime ar fi motivul pentru care Rusia nu este de acord cu un plan umanitar de evacuare, în condițiile în care Turcia s-a oferit să recupereze oamenii captivi pe cale maritimă.

Afirmațiile primarului din Mariupol vin după ce lumea întreagă a fost zguduită în aceste zile de masacrul de la Bucea, în vreme ce Rusia a negat crimele de război, susținând că ar fi vorba despre o înscenare a armatei ucrainene. Peste 300 de civili ar fi fost uciși în Bucea, din informațiile disponibile la acest moment.

Masacru în Bucea. Zelenski, despre mamele soldaților ruși: Ar trebui să vadă ce nenorociți au crescut

După ce a acuzat Rusia că a comis un ”genocid" în Ucraina, președintele ucrainean Volodomir Zelenski a lansat critici dure la adresa soldaților ruși, în urma imaginilor din Bucea: „Mamele soldaților ruși ar trebui să vadă asta. Să vadă ce nenorociți au crescut. Asasini, jefuitori, măcelari".

Președintele ucrainean s-a luat de ruși după ce au apărut informații potrivit cărora civili au fost împușcați pe străzile din Bucea, în apropiere de Kiev.

"Mamele soldaților ruși ar trebui să vadă asta. Să vadă ce nenorociți au crescut. Asasini, jefuitori, măcelari", a scris el pe Facebook, citat de Sky News.

Într-o declarație dată pentru CBS, Volodomir Zelenski s-a referit la situația din Bucea, spunând că este vorba despre "genocid”. Mai multe cadavre ale unor bărbați civili au fost găsite sâmbătă pe o stradă din Bucea, oraș din nord-vestul Kievului. Un jurnalist ucrainean spunea că, în retragere, rușii au omorât toți bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani.

"Suntem cetățeni ai Ucrainei și nu dorim să fim supuși politicii Federației Ruse. Acesta este motivul pentru care suntem distruși și exterminați, iar acest lucru se întâmplă în Europa secolului XXI”, adăuga Volodomir Zelenski. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel