Soldații de teracotă invadează Australia

În această iarnă publicul australian se va bucura de o dublă-expoziţie specială, care aduce laolaltă războinici din faimoasă armată de teracotă alături de lucrări ale cunoscutului artistului contemporan chinez Cai Guo-Qiang, informează Xinhua.

Începând de vineri, australienii vor putea admira dubla expoziţie "Războinicii de Teracotă: Gardienii Imortalităţii şi Cai Guo-Qiang: Peisajul Efemer", la National Gallery of Victoria din Melbourne.

Realizată în jurul anului 200 î.Hr. pentru a-l proteja împăratul Qin Shi Huang în viaţa de apoi, armata de teracotă este considerată azi una dintre cele mai importante descoperiri arheologice ale secolului XX.

Cu ocazia acestei expoziţii, australienii vor putea admira opt dintre războinicii acestei armate, alături de doi cai, mai multe care şi o serie de alte artefacte valoroase din aceeaşi epocă.

"În urmă cu 36 de ani, în 1982, National Gallery of Victoria (NGV) a prezentat prima expoziţie majoră dedicată războinicilor de teracotă din China, la doar câţiva ani după descoperirea acestora", a declarat directorul instituţiei, Tony Allwood.

"Istoria se va scrie din nou în 2019, când armata de teracotă a împăratului Qin Shi Huang se întoarce la NGV - de data aceasta într-un dialog sofisticat cu opera unuia dintre cei mai celebri artişti contemporani din China, Cai Guo-Qiang", a subliniat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel