Soldaţi britanici ucişi în Afganistan de un bărbat îmbrăcat în poliţist

Doi soldaţi britanici au fost împuşcaţi, sâmbătă, de către un bărbat în uniformă de poliţist, în sudul Afganistanului.

Ministerul Apărării a declarat că “este trist că Ministerul Apărării trebuie să anunţe moartea a doi soldaţi din al treilea batalion, regimentul Yorkshire. Sodaţii au fost împuşcaţi şi ucişi de un bărbat care purta uniforma poliţiei afgane locale la punctul de control din sudul districtului Nahr-e Saraj din provincia Helmund”. Famiilor acestora li s-a adus la cunoştinta tragica întamplare, informează The Guardian.

Ministerul Apărării nu a confirmat dacă barbatul care i-a impuşcat pe cei doi soldaţi era într-adevăr poliţist afgan, dar se crede că incidentul a fost un atac “verde-pe-albastru”.  Termenul se referă la culoarea sistemului de codificare folosit de forţele britanice NATO, care este albastru, iar cea afgană, vedre. Dacă se confirmă, numărul soldaţilor NATO ucişi în astfel de atacuri depaşeşte 50 de morţi în ultimul an. Prinţul Harry se afla în bază în momentul atacului şi se spune că nu este în niciun pericol, conform BBC News.

Un alt soldat britanic a murit vineri, dupa ce vehiculul în care se afla a lovit un dispozitiv explozibil. De la începerea operaţiunii în Afganistan, în octombrie 2001, şi până în prezent, au murit 430 de soldaţi britanici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel