Soldat român ucis la Kabul. Alex Coita: Aceste atacuri, dovada că România face progrese în regiune

Florin Răvdan / 05 sep 2019 / 13:32 Salveaza PDF Comentarii

Politologul Alex Coita a reacţionat, după ce un nou atentat comis la Kabul a dus la moartea unui soldat român. 

"Primim din nou vești triste din Afganistan, care ne îndurerează. În numai câteva zile, al doilea român plătește prețul suprem pentru a aduce pacea și stabilitatea într-o regiune dificilă, unde România are o contribuție importantă alături de aliații noștri.

Aceste atacuri repetate, făptuite cu cruzime și lașitate, sunt dovada că România, alături de aliații săi, fac progrese în demersul de a stabiliza această regiune, obligând inamicul să recurgă la un val de acțiuni sângeroase, expresie a disperării.

Să onorăm jertfa românilor noștri, prezenți în teatrele de operațiuni aliate. Să fim mândri că țara noastră a devenit un contributor activ la securitatea regională și globală, soldații și diplomații noștri servind patria cu onoare și curaj oriunde s-ar afla, câștigând respectul partenerilor și aliaților noștri.

România trebuie să continue să-și întărească participarea alături de partenerul transatlantic și de aliații europeni, pentru că securitatea națională începe din afara granițelor, iar interesul țării se apără contribuind activ la eforturile comune de luptă împotriva amenințărilor care ne vizează pe toți", a scris Alex Coita pe Facebook. 

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28