SOLDAT, mesaj despre PACE și RĂZBOI, în plină pandemie. "Mâine nu va mai fi la fel"

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Un soldat a făcut mărturii incredibile despre pace și război, în plină pandemie de COVID-19. ”Ce înseamnă un război?”, ne povestește cum se vede prin ochii lui. 

”Ce înseamnă un război? Mor tineri, mor batrâni, mor copii, mor soldaţi, mor civili, de-a valma, asta înseamnă. Cad clădiri, biserici (şi creştine, şi musulmane, şi sinagogi, pentru că bomba nu alege!), monumente, sedii de firme, locuinţe, cad oraşe întregi şi rămâne, de jur-împrejurul a tot, prăpăd şi durere, suferinţă şi țipetele mute ale celor care au scăpat.

Dar oare au scăpat???

Trăiesc şi nimic mai mult. Ziua de mâine nu va mai fi la fel, noaptea va învălui nenorocirea vieţii lor şi vor aştepta zorile sperând dar totul e schimbat, sensul vieţii este deturnat şi aruncat într-o nouă călimară. Da, cu acea cerneală vor putea scrie alte file în cartea vieţii lor (nu a destinului, dar, chiar, ce este ăla destin, aşa trebuia să fie, aşa s-a întâmplat...?).

M-am născut în timp de pace și nu puteam descrie oroarea unui război, nu l-am văzut, nu l-am trăit, am învăţat despre el din cărţile de istorie şi din romane, am văzut filme şi piese de teatru, am auzit despre el de la bunici şi alţi bătrâni care şi-au unit destinele în traversarea anilor de război... da, m-am născut în timp de pace şi totuşi nu am înţeles această binecuvântare decât târziu, abia de puţini ani, către maturitate.

Ce este pacea?

L-am înțeles aici și greu îmi scot din cap că există atâta răutate. Pentru mine pacea înseamnă conviețuirea în liniște și pace. Adică, o armonie sufletească și spirituală. Războiul în prezent e o latură necesara aici, dar știu că prin credință și sacrificiu, oamenii vor fi mai buni!”, a scris un soldat aflat în Siria. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel