Șoigu a mers în inspecție în Ucraina. Comandații ruși, puși să dea raportul. "Vă asigur că mai aveți multe fapte glorioase de făcut" - Video

Șoigu a mers în inspecție în Ucraina. Comandații ruși, puși să dea raportul. "Vă asigur că mai aveți multe fapte glorioase de făcut" / Foto: Captură video Youtube Новости Приднестровья и в мире
Șoigu a mers în inspecție în Ucraina. Comandații ruși, puși să dea raportul. "Vă asigur că mai aveți multe fapte glorioase de făcut" / Foto: Captură video Youtube Новости Приднестровья и в мире

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a mers în inspecție în Rusia.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a vizitat duminică posturile de comandă ale armatei ruse din Ucraina, a anunţat departamentul militar, scrie Interfax.

"Ministrul Apărării al Federației Ruse, generalul de armată Serghei Șoigu, a inspectat gruparea de trupe ruse implicate într-o operațiune militară specială în Ucraina. La posturile de comandă ale grupărilor ruse, Șoigu a auzit rapoarte de la comandanți privind situația și acțiunile actuale ale Forțelor Armate Ruse în principalele zone operaționale.", se arată în comunicatul Ministerului Apărării al Rusiei.

Ce a mai făcut Șoigu în Ucraina

Potrivit comunicatului,Șoigu ar fi "acordat o atenție deosebită organizării unui sprijin cuprinzător pentru ostilități și creării tuturor condițiilor de viață necesare în punctele de desfășurare temporară a armatei ruse". În plus, ministrul Apărării al Rusiei a oferit militarilor medalia Steaua de Aur a Eroului Federației Ruse și Ordinul Curajului pentru eroism și dăruire în îndeplinirea misiunilor de luptă în timpul operațiunii, a mai spus ministerul.

Judecând după videoclipul difuzat de departamentul militar, împreună cu Șoigu, șeful Direcției Operaționale Principale (GOU) a Statului Major General al Forțelor Armate a Rusiei, prim-adjunctul șefului Marelui Stat Major, Serghei Rudskoy, și ministrul adjunct al Apărării Federației Ruse, responsabil cu antrenamentul de luptă, Yunus-Bek Yevkurov, a vizitat trupele ruse din Ucraina.

Imaginile arată cum o delegație a Ministerului Apărării iese din elicopter, apoi ține o întâlnire, după care Șoigu acordă militarilor distincții.

"Vă asigur că mai aveți multe fapte glorioase înainte de făcut în folosul patriei noastre, al Forțelor Armate, al Forțelor Aeropurtate. Felicitări! Aveți grijă de voi", le-a spus Șoigu.

Rușii se laudă cu teritoriile cucerite în Ucraina



Călătoria a avut loc pe fundalul înaintării trupelor ruse pe teritoriul Republicii Populare Lugansk. În ajun, Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunțat stabilirea controlului deplin al trupelor ruse asupra Severodonețk și "eșecul încercării trupelor ucrainene de a transforma uzina Azot într-un centru încăpățânat de rezistență". Potrivit reprezentantului oficial al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, ca urmare, întregul teritoriu de pe malul stâng al râului Seversky Doneț din granițele LPR a intrat sub controlul Rusiei.

Pe 24 iunie, Ministerul rus al Apărării a anunțat că armata rusă a spart apărarea trupelor ucrainene și, "dezvoltând ofensiva, a blocat orașul Lysichansk dinspre sud". După cum a spus Konașenkov, "în termen de cinci zile au eliberat 11 așezări, cea mai mare dintre ele - Loskutovka, Mirnaya Dolina, Ustinovka". În plus, departamentul a raportat că grupul sudic al trupelor ruse aflate sub comanda lui Serghei Surovikin a învins trupele ucrainene în "căldarea Gorsky" și a preluat controlul asupra așezărilor Gorskoye și Zolote.

Kadîrov, liderul cecen, spune că civilii ucraineni din subsolurile uzinei Azot au fost scoși afară

Liderul cecen Ramzan Kadyrov susține că toți civilii ucraineni au părăsit teritoriul uzinei Azot din Severodoneţk.

„Întregul teritoriu la est de râul Seversky Doneț este sub controlul forțelor aliate, acestea sunt: ​​sectorul rezidențial și zona industrială Severodonetsk, inclusiv uzina Azot, aeroportul Severodonetsk, satul Borovskoye. Toți civilii care au fost folosiți ca scuturi umane au fost îndepărtați din subsoluri,”, a spus Kadyrov pe canalul său de Telegram.

Kadyrov a mai spus că „în viitorul apropiat, luptătorii noștri vor începe să elibereze... orașul Lisichansk”. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel