Şoferii români declară război Europei. Amenzi URIAŞE

Rodica Mitu / 25 iun 2017 / 15:11 Salveaza PDF Comentarii
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Şoferii români sunt nemulţumiţi de măsurile introduse în ţări precum Belgia, Germania şi Franţa, care au culminat cu o acțiune a poliției belgiene soldată cu amenzi uriaşe şi arestări.

Este vorba despre legea care interzice șoferilor să doarmă în cabina camionului în timpul perioadei săptămânale de odihnă, potrivit ziarulromanesc.de. Prin urmare, sute de șoferi români au fost amendați în Belgia, unii fiind reținuți de poliție, pentru că se odihneau în cabină.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) transmite că „Belgia, alături de Franța și Germania solicită șoferilor străini să doarmă la hotel, deși este bine cunoscut faptul că în aceste țări, dar și în întreaga UE, există o lipsă acută de locuri de parcare securizate, care să poată oferi cazare șoferilor străini în condiții de siguranță pentru aceștia, vehiculele lor și marfa transportată. Astfel, semnalăm că măsura de a interzice șoferilor profesioniști să își efectueze odihna săptămânală normală în cabină nu afectează numai operatorii de transport rutier și conducătorii auto, ci pune în pericol și bunurile de miliarde de euro pe care aceștia le transportă în fiecare zi".

UNTRR solicită „Președintelui și Guvernului României – Primului Ministru, Ministrului Transporturilor și Ministrului Afacerilor Externe să reprezinte activ interesele și drepturile operatorilor de transport rutier români astfel încât aceștia sa nu fie sancționați în mod abuziv, bazat pe legislații naționale ale unor State Membre contrare actualei legislații europene, care prevăd amenzi extrem de mari, disproporționate și nejustificate".

[citeste si]


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23